Η SATO στα χέρια επενδυτικού fund – Συνεχίζει χωρίς τους βασικούς μετόχους

Νέο αίτημα εξυγίανσης με βάση τα άρθρα 106β και δ της προπτωχευτικής διαδικασίας κατέθεσε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η εταιρεία Sato, όπως έκανε γνωστό η εταιρεία την Πέμπτη.

Το σχέδιο εξυγίανσης, με το οποίο συμφωνεί το 67,8% των πιστωτών της προβλέπει τη δημιουργία νέας εταιρείας, της “NEOCON

ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ”. Σύμφωνα με πληροφορίες, τον έλεγχο της νέας εταιρείας αναλαμβάνει επενδυτικό fund, ενώ εκτός του νέου σχήματος μένουν οι σημερινοί μέτοχοι.

Με βάση την ανακοίνωση της Sato, η συμφωνία εξυγίανσης προβλέπει ότι η επιχειρηματική της δραστηριότητα και το μεγαλύτερο μέρος των περιουσιακών της στοιχείων μεταφέρονται στον νέο φορέα έναντι τιμήματος € 3 εκατ. και της ανάληψης μέρους των υποχρεώσεών της. Τόσο το τίμημα, όσο και το προϊόν ρευστοποίησης των υπολοίπων περιουσιακών στοιχείων θα χρησιμοποιηθούν για την εξόφληση των λοιπών υποχρεώσεων της εταιρείας, όπως αυτές διαμορφώνονται σύμφωνα με την Συμφωνία Εξυγίανσης, και στην συνέχεια η εταιρεία θα λυθεί και θα εκκαθαριστεί.

Η συμφωνία αυτή θα ολοκληρωθεί και θα υλοποιηθεί υπό την προϋπόθεση της σχετικής επικύρωσής της από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Σύμφωνα με την εταιρεία, μέσω της ενδιάμεσης χρηματοδότησης της επιχείρησης μέχρι την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου επί της Συμφωνίας Εξυγίανσης από τον νέο φορέα, επιτυγχάνεται η ομαλή συνέχιση της τρέχουσας δραστηριότητας της εταιρείας, η πλήρης λειτουργία των παραγωγικών της εγκαταστάσεων και η διατήρηση όλων των υφιστάμενων θέσεων εργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα