Γυαλιά οράσεως και θεραπείες ειδικής αγωγής χωρίς voucher – Οι …τυφλοί πολιτικοί είδαν το φως τους

22:51 4/4/2019 - Πηγή: BankWars

Με τους …μεγεθυντικούς φακούς των εκλογών, είδε το υπουργείο Υγείας το θέμα που ταλαιπώρησε και καταξόδεψε χιλιάδες ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, σχετικά με τη χορήγηση – αποζημίωση των οπτικών ειδών και των θεραπειών ειδικής αγωγής.

Με τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Επικρατείας, προβλέπεται ότι «οι δαπάνες που υποβλήθηκαν ή θα υποβληθούν μέχρι 30-9-2019 με ατομικά αιτήματα στις Περιφερειακές Διευθύνσεις (ΠΕΔΙ) του ΕΟΠΥΥ σχετικά με τη χορήγηση

γυαλιών οράσεως-οπτικών ειδών και την παροχή υπηρεσιών ειδικής αγωγής, δύνανται να αποζημιώνονται και απευθείας στους δικαιούχους ασφαλισμένους κατά παρέκλιση των οριζομένων στο άρθρο 27 του νόμου 4549/2018».

Σύμφωνα με τον νόμο 4549/2018, η προμήθεια γυαλιών οράσεως και οπτικών ειδών όπως και η λήψη υπηρεσιών ειδικής αγωγής πρέπει να γίνεται με τη διαδικασία των βεβαιώσεων πληρωμής (voucher) που λαμβάνουν, μαζί με την ηλεκτρονική συνταγή, οι ασφαλισμένοι από τον γιατρό, οφθαλμίατρο ή άλλον γιατρό ανάλογα με την ειδικότητα που απαιτούνταν για την ειδική αγωγή.

Η καθιέρωση του voucher ως τρόπου πληρωμής, είχε φέρει σε απόγνωση τους ασφαλισμένους οι οποίοι όλο αυτό το διάστημα πλήρωναν από την τσέπη τους τα οπτικά είδη ή τις θεραπείες ειδικής αγωγής – εφόσον οι πάροχοι δεν δέχονταν να παραλάβουν τα voucher- και στη συνέχεια υπέβαλαν αίτημα προς τις ΠΕΔΙ για να αποζημιωθούν.

Στις ΠΕΔΙ οι υπάλληλοι παραλάμβαναν τα σχετικά παραστατικά και τα πρωτοκολλούσαν, αλλά δεν ήξεραν τι να τα κάνουν, αφού ο νόμος 4549/2018 ορίζει πως τα οπτικά και οι θεραπείες ειδικής αγωγής δεν αποζημιώνονται αφού υπάρχει το voucher!

Keywords
Τυχαία Θέματα