ΓΡΕΒΕΝΑ: Με πτυχίο “μαϊμού” ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου

Ένας ακόμη διοικητής δημόσιου νοσοκομείου χωρίς νόμιμο τίτλο σπουδών εντοπίστηκε από τον ελεγκτικό μηχανισμό του υπουργείου Υγείας.

Πρόκειται για τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών κ. Θεόδωρο Κουκάκη, του οποίου ο διορισμός στο ΕΣΥ ανακλήθηκε από τον υπουργό κ. Μάκη Βορίδη. Ο κ. Κουκακης, εκτελωνιστής στο επάγγελμα, είχε διοριστεί και κατά τη διετία 2008 – 2010 στη διοίκηση του νοσοκομείου της Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο».

Σύμφωνα με την απόφαση ανάκλησης, ο κ. Κουκάκης διορίστηκε στην εν λόγω

θέση «καταθέτοντας στην υπηρεσία μας αναγνωρισμένο από το ΔΙΚΑΤΣΑ τίτλο σπουδών και δίπλωμα ειδικότητας τα οποία όμως έχουν εκδοθεί στο όνομα προσώπου με το ίδιο ονοματεπώνυμο αλλά με διαφορετικό τόπο και ημερομηνία γέννησης».

Ο κ. Κουκάκης είχε τοποθετηθεί στη θέση του διοικητή του νοσοκομείου Γρεβενών τον περασμένο Νοέμβριο με απόφαση του υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος έκανε ουσιαστικά δεκτή τη σχετική πρόταση της κάθε ύλην αρμόδιας Επιτροπής Αξιολόγησης Διοικητών ΕΣΥ που είχε αξιολογήσει και επιλέξει τους διοικητές μεταξύ εκατοντάδων με πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις, μεταξύ των οποίων η κατοχή πτυχίου ελληνικού Πανεπιστημίου ή ισότιμου τίτλου της αλλοδαπής αναγνωρισμένου από το ΔΟΑΤΑΠ, πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα