Γνωρίζουμε τελικά από πού προήλθε ο κορωνοϊός;

Γράφει η Δρ. Τζούλια Μισιτζή

Ο κορωνοϊός οδήγησε σε παγκόσμια κρίση για πάνω από ένα χρόνο. Σε μια νέα μελέτη, ο νανοεπιστήμονας καθηγητής Dr. Roland Wiesendanger φωτίζει την προέλευση του ιού.

Τα ευρήματά του καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν πολλές ποιοτικές πηγές που δείχνουν εργαστηριακό ατύχημα στο Ινστιτούτο ιολογίας του Γουχάν ως αιτία της τρέχουσας πανδημίας!

Η μελέτη

διεξήχθη από τον Ιανουάριο έως τον Δεκέμβριο του 2020 και βασίζεται σε μια διεπιστημονική ερευνητική προσέγγιση και σε εκτενή έρευνα χρησιμοποιώντας ένα ευρύ φάσμα πηγών πληροφοριών.

Δεν παρέχουν επιστημονική απόδειξη, αλλά παρέχουν πολλές σημαντικές ενδείξεις:

Σε αντίθεση με τις πρώιμες επιδημίες που βασίζονται στον κορωνοϊό, όπως το SARS και το MERS, η επιστημονική κοινότητα δεν έχει ακόμη εντοπίσει τον ενδιάμεσο ξενιστή που έκανε δυνατή τη μετάδοση του SARS-CoV-2 από νυχτερίδες στον άνθρωπο. Έτσι, δεν υπάρχει καλή βάση για μια ζωονοσολογική θεωρία ως πιθανή εξήγηση για την πανδημία.Οι ιοί SARS-CoV-2 είναι εκπληκτικά αποτελεσματικοί στη δέσμευση στους υποδοχείς ανθρώπινων κυττάρων και στη μόλυνση ανθρώπινων κυττάρων, χάρη στους ειδικούς τομείς δέσμευσης των υποδοχέων κυττάρων σε συνδυασμό με μια ειδική θέση διάσπασης (φουρίνη) της πρωτεΐνης ακίδων του κορωνοϊού.Είναι η πρώτη φορά που ένας κορωνοϊός είχε και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά και υποδηλώνει μια μη φυσική προέλευση του παθογόνου SARS-CoV-2.Δεν υπήρχαν νυχτερίδες προς πώληση στην αγορά υγρού στο κέντρο του Γουχάν, που είναι ο ύποπτος κόμβος της επιδημίας. Το Ινστιτούτο ιολογίας του Γουχάν, ωστόσο, στεγάζει μία από τις μεγαλύτερες συλλογές παθογόνων νυχτερίδων στον κόσμο, που λαμβάνονται από μακρινές σπηλιές στις επαρχίες της νότιας Κίνας.Μια ερευνητική ομάδα στο Ινστιτούτο ιολογίας του Γουχάν ερευνούσε τον γενετικό χειρισμό των κοροναϊών για πολλά χρόνια με στόχο να καταστήσει αυτούς τους πιο μολυσματικούς, πιο επικίνδυνους και πιο θανατηφόρους. Αυτό έχει αποδειχθεί από πολλές δημοσιεύσεις. Τα μέτρα ασφαλείας τεκμηριώθηκαν ως ανεπαρκή στο Ινστιτούτο ιολογίας του Wuhan πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας κοροναϊού.Υπάρχουν πολλές άμεσες ενδείξεις ότι το παθογόνο SARS-CoV-2 είναι εργαστηριακής προέλευσης και επισημαίνει ότι ένας νέος ερευνητής στο Ινστιτούτο ιολογίας του Wuhan θεωρείτε το πρώτο άτομο που μολύνθηκε.Υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι οι κινεζικές αρχές πραγματοποίησαν εξέταση του ινστιτούτου το πρώτο εξάμηνο του Οκτωβρίου 2019. Η σημερινή πανδημία κορωνοϊού κυριαρχεί όχι μόνο στα τρέχοντα πρωτοσέλιδα, αλλά θα μας απασχολεί για πολλά ακόμη χρόνια, κυρίως λόγω των κοινωνικών και οικονομικών της επιπτώσεων.

Μια κριτική επιστημονική εξέταση του ζητήματος της τρέχουσας πανδημικής προέλευσης έχει μεγάλη σημασία σήμερα, επειδή μόνο βάσει αυτής της γνώσης μπορούν να ληφθούν επαρκείς προφυλάξεις για να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα εμφάνισης παρόμοιων πανδημιών στο μέλλον », εξηγεί. Καθ. Δρ. Roland Wiesendanger.

Η μελέτη ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2021 και αρχικά διανεμήθηκε και συζητήθηκε σε επιστημονικούς κύκλους. Η δημοσίευσή της στοχεύει στο άνοιγμα μιας ευρείας συνομιλίας, ιδιαίτερα όσον αφορά τις ηθικές πτυχές μιας τέτοιας έρευνας «κέρδος-λειτουργίας», η οποία καθιστά τα παθογόνα πιο μολυσματικά, επικίνδυνα και θανατηφόρα για τον άνθρωπο. Με την απελευθέρωση της μελέτης του, ο καθηγητής Wisendanger εξήγησε: “Αυτό δεν μπορεί πλέον να είναι μόνο θέμα μιας μικρής ομάδας επιστημόνων. Είναι επείγον να γίνει θέμα δημόσιας συζήτησης”.

H έρευνα έχει δημοσιευτεί εδώ http://doi.org/10.13140/RG.2.2.31754.80323.

Πηγή: healthyvoice.gr 

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα