Γιάννης Πατίστας: Πέθανε στην Πάρο ο “άρχοντας” των καλλυντικών

Ο επιχειρηματίας που άφησε εποχή στο χώρο του εμπορίου καλλυντικών, Γιάννης Πατίστας απεβίωσε το βράδυ της Πέμπτης στην Πάρο, όπου διέμενε τα τελευταία χρόνια με τη γυναίκα του Λίτσα Πατίστα. Ήταν 97 ετών.

Ποιος ήταν ο Γιάννης Πατίτσας

Ο Γιάννης Πατίστας γεννήθηκε στην Αίγινα και σε ηλικία 7 ετών μετακόμισε οικογενειακώς στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην Πλάκα. Εκεί, όπως αφηγείται ο ίδιος, πήρε και τα πρώτα ερεθίσματα για τη δουλειά του από τον αδερφό της

μητέρα του, τον Σπύρο Ζαχαρία. Ο θείος του είχε σπουδάσει αρωματοποιία στο Παρίσι και μαζί με τον πατέρα του Γιάννη άνοιξαν το 1915 το πρώτο αρωματοπωλείο.

Μεγαλώνοντας, ο Γιάννης Πατίστας αν και σπούδασε οικονομικά, αποφάσισε να εργαστεί στην επιχείρηση του πατέρα του στο κατάστημα της Ευρυπίδου 4 το οποίο τελικά κληρονόμησε και «απογείωσε».

Όταν η Max Factor έβγαλε το πρώτο της μακιγιάζ, ο Πατίστας ήταν αυτός που το έφερε στο κατάστημα και έτσι άρχισε να χτίζει την αυτοκρατορία του.

Η πορεία του καταστήματος και του brand Πατίστας ήταν θεαματική και όλες οι επώνυμες Ελληνίδες της εποχής ήταν πελάτισσές του. Ο ίδιος ο Γιάννης Πατίστας ήταν συνεχώς στο μαγαζί του και φρόντιζε προσωπικά πολλές από τις γυναίκες που τον προτιμούσαν ακόμα και για συμβουλές ομορφιάς.

Η διαφήμιση της εποχής

Keywords
Τυχαία Θέματα