Γεννηματά: Ευθύνη της κυβέρνησης να μείνουμε ασφαλείς – Να μην “καταργηθεί” ο Τσιόρδας

“Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι μεγάλη για να εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις ώστε να μείνουμε ασφαλείς “, σχολίασε η Φώφη Γεννηματά την εφαρμογή των μέτρων εξόδου από την καραντίνα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός. Εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η υπεύθυνη ανταπόκριση των πολιτών θα συνεχιστεί.

Η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι ” η δεύτερη φάση βασίζεται σε ένα καθαρά κυβερνητικό σχέδιο. Η εφαρμογή του, ασφαλώς εξαρτάται από την ατομική ευθύνη αλλά και από την αποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού”.

Τόνισε ότι αυτό είναι ” το

κλειδί, όπως και στην επιστημονική τεκμηρίωση του κάθε βήματος. Να μην καταργήσει στην πράξη, η γραφειοκρατία της κυβέρνησης τον κ. Τσιόδρα και την επιστημονική επιτροπή”.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επεσήμανε πως για να μην βρεθούμε σε δύσκολες καταστάσεις “χρειαζόμαστε περισσότερα ΤΕΣΤ για να ξέρουμε που βαδίζουμε. Υπάρχει εξ αρχής έλλειμμα και πρέπει τώρα να καλυφθεί. Λειτουργία επιτέλους των κινητών συνεργείων, του δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με επισκέψεις στα σπίτια. Ουσιαστική αναβάθμιση του ΕΣΥ και ενίσχυση των Νοσοκομείων, όχι μόνο στα λόγια. Ειδικό σχέδιο για την παρακολούθηση και προστασία ευπαθών ομάδων ιδιαίτερα σε ευάλωτες δομές”.

Keywords
Τυχαία Θέματα