Γ. Σταθάκης: Παραπέμπεται το “δεξί χέρι” του Α. Τσίπρα για οικονομικές ατασθαλίες στο Παν/μιο Κρήτης

Για ατασθαλίες εκατομμυρίων, από το 1996 εώς το 2004, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, παραπέμπεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκ των υπαρχηγών του Αλέξη Τσίπρα, Γιώργος Σταθάκης.

Μαζί του παραπέμπονται άλλα 16 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο νυν πρύτανης του Ιδρύματος Ευρυπίδης Στεφάνου.

Ο κ. Σταθάκης

είναι καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, ενώ ήταν και αντιπρύτανης έως την εκλογή του, τον Μάιο του 2012, ως βουλευτής Χανίων. Σήμερα είναι, επίσης, τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, διαμορφώνοντας σε μεγάλο βαθμό τη γραμμή του κόμματος για τα οικονομικά ζητήματα.

Η πρώτη κατηγορία που αντιμετωπίζει ο βουλευτής είναι ότι το 2001 ενέκρινε μαζί με τους κ. Νικολάου και Σαββάκη, ως μέλη της Επιτροπής Ερευνών του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ), καταβολή 9.000.000 δραχμές για «υπερωριακή απασχόληση στον γενικό διευθυντή διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών του Πανεπιστημίου της Κρήτης. Όμως η καταβολή του ποσού αυτού, όπως αναφέρεται στο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Κρήτης, «έγινε παράνομα, χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία» και με δεδομένο ότι «οι ώρες υπερωριακής απασχόλησης δεν μπορούν να υπερβαίνουν τις 60 μηνιαίως».

Επίσης, ο κ. Σταθάκης κατηγορείται μαζί με άλλους ότι κατέβαλαν με την ίδια ιδιότητα σε υπαλλήλους το ποσό των 444.129, 60 ευρώ (151.337.162 δραχμές) υπό τη μορφή επιθιμισθίων, αμοιβών και επιδομάτων θέσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα