Μαύρες μέρες για τους συμβασιούχους του δημοσίου

Τελειώνει το καθεστώς της μακροχρόνιας δικαστικής προστασίας για τους συμβασιούχους του δημοσίου που παρά τη λήξη της εργασιακής σχέσης, κατόρθωναν να παραμένουν στις θέσεις τους, μέχρι και 7 χρόνια σε κάποιες περιπτώσεις μέσα από προσωρινές δικαστικές διαταγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», η νομοθετική ρύθμιση-εξπρές θα προβλέπει την εκδίκαση όλων των υφιστάμενων προσφυγών συμβασιούχων εντός

τριμήνου, περιορίζοντας στο ελάχιστο τη δυνατότητα αναβολών προκειμένου να ληφθούν τελεσίδικες αποφάσεις. Οπως αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη, από την ψήφιση του νέου νόμου, υποθέσεις που αφορούν προσωρινά μέτρα για εργαζόμενους του δημοσίου, αλλά και του ιδιωτικού τομέα θα εκδικάζονται επί των ασφαλιστικών μέτρων και επί της τακτικής αγωγής εντός τριμήνου.

Αυτή την περίοδο εκκρεμούν στη δικαιοσύνη περίπου 6.000 υποθέσεις συμβασιούχων που έχει λήξει η σύμβασή τους και συνεχίζουν να εργάζονται στις θέσεις τους.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων στο δημόσιο εν δυνάμει αποτελεί τη βασική «δεξαμενή» απολύσεων, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος των 4.000 απολύσεων εντός του 2013.

Keywords
Τυχαία Θέματα