ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Πέμπτη κόβεται το δικαίωμα – Παρασκευή μέχρι Τετάρτη αναστολή – Όλα στο ταμπλώ στις 30 Μαίου

Το δικαίωμα συμμετοχής της αύξησης θα αποκοπεί, με βάση το κλείσιμο της αυριανής συνεδρίασης (Πέμπτη). Η διαπραγμάτευση της μετοχής της Εθνικής θα ανασταλεί από την Παρασκευή 24/5 για τέσσερις συνεδριάσεις προκειμένου να γίνει εκκαθάριση των πράξεων (T+3) και η συνένωση των μετοχών (reverse split).

Στις 30 Μαίου θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση του δικαιώματος για την συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου της ΕΘΝΙΚΗΣ , μαζί δηλαδή με την επάνοδο σε διαπραγμάτευση των μετοχών της τράπεζας

με νέα προσαρμοσμένη τιμή, μετά το reverse split και την αποκοπή.

Για κάθε 10 παλαιές μετοχές Εθνικής θα εκδοθεί 1 νέα, με παράλληλη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου και σχηματισμό ειδικού αποθεματικού. Έτσι, ο αριθμός των μετοχών της τράπεζας θα περιορισθεί από 1.226.601.200 σε 122.660.120 και η αξία της μετοχής θα αναπροσαρμοσθεί ανάλογα.

Σήμερα κυκλοφόρησε στις ΑΧΕ report σύμφωνα με το οποίο “λόγω της αναμενόμενης αναστολής διαπραγμάτευσης της μετοχής της Εθνικής από 24/5 έως και 29/5, στο πλαίσιο του reverse split και της ΑΜΚ, δεν επιτρέπονται συναλλαγές με πίστωση τριημέρου (Τ+3) στην μετοχή”.

ΕΧΩ 1000 ΜΕΤΟΧΕΣ…

Όποιος κατέχει τώρα 1.000 μετοχές Εθνικής, θα βρεθεί με 100 μετά το reverse split.

Θα δικαιούται να πάρει στην αύξηση 185,4 νέες ( 100 Χ 1,854) καταβάλλοντας 4,29 ευρώ για κάθε νέα μετοχή (0,429 Χ 10).

Θα πληρώσει λοιπόν συνολικά 185,4 Χ 4,29 = 795,36 ευρώ

Σε ιδιώτες μετόχους θα διατεθούν συνολικά 227.412.587 μετοχές και η τράπεζα θα αντλήσει κεφάλαια 975 εκ. ευρώ.

Με βάση το Ενημερωτικό Δελτίο που προωθήθηκε προς έγκριση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Χρηματιστήριο, οι Μέτοχοι πέραν του δικαιώματος που έχουν να μετάσχουν, θα έχουν το δικαίωμα προεγγραφής χωρίς όριο για την απόκτηση νέων μετοχών στην τιμή διάθεσής τους, τουτέστιν 4,29 ευρώ ανά νέα μετοχή (όπως αυτή θα έχει γίνει μετά το reverse split 10 προς 1).

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου της Εθνικής Τράπεζας για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ενέκρινε στη σημερινή του συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Το ενημερωτικό δελτίο της Εθνικής αφορά

α) τη δημόσια προσφορά μετοχών της με αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων και την εισαγωγή των νέων μετοχών στην αγορά αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών,

β) την εισαγωγή των παραστατικών τίτλων δικαιωμάτων κτήσεως κοινών μετοχών μετά ψήφου (warrants) της ως άνω εταιρείας στην αγορά αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα