ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ – Η καινοτομία στο προσκήνιο για 11η συνεχή χρονιά

Η Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την ενίσχυση της καινοτομίας στην Ελλάδα, έχει αναπτύξει το NBG Business Seeds: ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης της καινοτόμου και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας, που δίνει ώθηση στις νέες ιδέες, αναδεικνύει πρωτοπόρους επιστήμονες με επιχειρηματικό όραμα και στηρίζει την ανάπτυξη και εξέλιξη

των σύγχρονων, εξωστρεφών ελληνικών επιχειρήσεων του μέλλοντος.

Το NBG Business Seeds υλοποιεί δράσεις:

ανάδειξης και προβολής καινοτόμων ιδεών και έργωνεκπαίδευσης ομάδων σε συνεργασία με ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα και θεσμικούς φορείςπαροχής υποδομών, καθοδήγησης και δικτύωσης με τη συνεργασία ελληνικών και ξένων οργανισμών, θερμοκοιτίδων και συμβουλευτικών εταιρειών παγκόσμιου κύρουςοικονομικής στήριξης νεοφυών επιχειρήσεων με χρηματοδότηση, συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο και αξιοποίηση συνεργειών με ευρωπαϊκά και διεθνή funds για την ενίσχυση του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας.

Στο πλαίσιο του NBG Business Seeds, η Εθνική Τράπεζα έχει θεσμοθετήσει το Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας​​ που αναδεικνύει και επιβραβεύει πρωτότυπες ιδέες, επιχειρηματικά σχέδια και start-ups. Μετά από 10 επιτυχημένες διοργανώσεις, ο Διαγωνισμός αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς στην Ελλάδα για την ενίσχυση της δημιουργικότητας και νεοφυούς επιχειρηματικότητας, ενώ η υποβολή συμμετοχών στην 11η διοργάνωση βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Για περισσότερες πληροφορίες και ηλεκτρονική υποβολή προτάσεων μέχρι και τις 8 Οκτωβρίου και ώρα 15:00, πατήστε εδώ.

Παρακάτω περιγράφονται συνοπτικά οι ιδέες που διακρίθηκαν στον προηγούμενο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας:

• Πρώτο χρηματικό βραβείο €20.000 για την πρόταση με τίτλο «Κodika.io».

Εφαρμογή για iPad και Mac, η οποία επιτρέπει σε οποιονδήποτε να αναπτύξει προηγμένες εφαρμογές για κινητά μέσα σε λίγες ώρες χωρίς να χρειάζεται προηγούμενη γνώση προγραμματισμού.

• Δεύτερο χρηματικό βραβείο €10.000 για την πρόταση με τίτλο «ΚΥΤΙΟΝ».

Ολοκληρωμένο σύστημα Γεωργίας Ακριβείας κατάλληλο για χρήση σε ανοικτές και θερμοκηπιακές καλλιέργειες. Απευθύνεται σε παραγωγούς & παραγωγικές μονάδες, γεωπόνους & γεωργικούς συμβούλους που επιθυμούν να βελτιώσουν τα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά μιας καλλιέργειας, με παράλληλη μείωση των εισροών.

• Τρίτο χρηματικό βραβείο €6.000 για την πρόταση με τίτλο «Τrimsignal».

Startup εταιρεία που επικεντρώνεται στην εφαρμογή μίας κατοχυρωμένης τεχνολογίας για τον σχεδιασμό ψηφιακών συστημάτων, όπως επεξεργαστές, βελτιώνοντας την απόδοσή τους 35-60% και την κατανάλωση ισχύος 15-40%.

• Τέταρτο χρηματικό βραβείο €4.000 για την πρόταση με τίτλο «RecyTrust».

Διαδικτυακή πλατφόρμα για διεπιχειρησιακή (B2B) χρήση και μια εφαρμογή κινητού, που συνδέει απευθείας: Α) επιχειρήσεις, γραφειακούς χώρους, εταιρείες και βιομηχανικές μονάδες που διαθέτουν ή παράγουν ανακυκλώσιμα υλικά («Παραγωγοί Απορριμμάτων») και Β) πιστοποιημένες εταιρείες ή ιδιώτες, που δραστηριοποιούνται στην περισυλλογή, επεξεργασία και αξιοποίηση των απορριμμάτων («Συλλέκτες Απορριμμάτων»).

Απονεμήθηκαν επίσης για το πέμπτο βραβείο, 6 χρηματικά ποσά, €1.500 έκαστο, στις προτάσεις:

• “BioCos”: Η τεχνολογία του βασίζεται σε έναν καινοτόμο αλγόριθμο (True-Plant BioCoS) ικανό να εξάγει βιοδείκτες (στοιχεία DNA που υπάρχουν στο γονιδίωμα). Tο BioCoS είναι σε θέση να διακρίνει τις ποικιλίες ελιάς που υπάρχουν σε μια φιάλη ελαιολάδου.

• “Mojools”: Mε τη χρήση της τεχνολογίας του 3d printing, η Mojools εφηύρε και πατεντάρισε ένα νέο είδος κοσμήματος που μετατρέπει τους χρήστες σε δημιουργούς, καθημερινά, των δικών τους, εξατομικευμένων συνθέσεων, εναλλάσσοντας διακοσμητικά στοιχεία σε όλες τις “βάσεις” κοσμήματος.

• “PTA Rehab Ecortotics”. Κατασκευάζει εξατομικευμένους ορθοπεδικούς νάρθηκες με την μέθοδο του 3D Printing, χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη βιοδιασπώμενο-πολτοποιήσιμο πλαστικό.

• “Mojestik”. Παρασκευάζει Super Premium ποιότητας τροφή για κατοικίδια την οποία διαθέτει απευθείας στους τελικούς καταναλωτές με τη μέθοδο της συνδρομής.

• “MyAlgos”. Η Hermes Healthcare ανέπτυξε το ηλεκτρονικό σύστημα myAlgos, το οποίο αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση στην απομακρυσμένη παρακολούθηση και διεπιστημονική διαχείριση ασθενών με χρόνιες παθήσεις, ενισχύοντας την μεταξύ τους επικοινωνία και συνεργασία.

• “Collaborate”. Αποτελεί μια σύγχρονη εφαρμογή διαχείρισης ιατρικών φακέλων ασθενών, απομακρυσμένης συνεργατικής διάγνωσης & υποστήριξης λήψης ιατρικών κλινικών αποφάσεων μέσω μηχανικής μάθησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα