Εθνική: Νέα Μονάδα για τα προβληματικά δάνεια των επιχειρήσεων – Επικεφαλής ο Π. Φουρτούνης

Στη σύσταση νέας Μονάδας Εταιρικών Πιστοδοτήσεων Ειδικής Διαχείρισης προχωρά η Εθνική Τράπεζα.

Σκοπός της νέας μονάδας, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο σχεδιασμός της οποίας έγινε με τη στήριξη εξειδικευμένων συμβούλων από την εταιρεία McKinsey & Company, είναι η βέλτιστη διαχείριση δανείων που χρήζουν ειδικής αντιμετώπισης,

σύμφωνα με τα πρότυπα και τις πρακτικές αντίστοιχων μονάδων που λειτουργούν με επιτυχία σε μεγάλους τραπεζικούς ομίλους της Ευρώπης.

Η νέα μονάδα θα στοχεύσει, μέσω της συνεργασίας τράπεζας και επιχειρήσεων, στην υλοποίηση αποτελεσματικών προγραμμάτων αναδιάρθρωσης που να συμβάλλουν στη βιωσιμότητα των ίδιων των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με την ΕΤΕ, η επιτυχία του εγχειρήματος θα ωθήσει την κερδοφορία της μέσω της αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης των επισφαλειών. Παράλληλα, θα επιταχυνθεί η εξυγίανση και η στήριξη κλάδων της ελληνικής οικονομίας και των ελληνικών επιχειρήσεων στην κρίσιμη φάση της ανάκαμψής τους.

Η Μονάδα Εταιρικών Πιστοδοτήσεων Ειδικής Διαχείρισης θα επικεντρωθεί, σε πρώτη φάση, σε μεσαίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και σε επιλεγμένα χαρτοφυλάκια μεγάλων επιχειρήσεων. Η ως άνω μονάδα θα πλαισιωθεί με επιλεγμένα στελέχη, με βάση τις γνώσεις, την εμπειρία και την εξειδίκευσή τους στη διαχείριση ειδικών και πολύπλοκων δανείων.

Επικεφαλής της νέας μονάδας ορίζεται ο γενικός διευθυντής κ. Πέτρος Φουρτούνης, ο οποίος θα αναφέρεται στο μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, γενικό ιευθυντή Διαχείρισης Κινδύνων του Ομίλου ΕΤΕ, κ. Παύλο Μυλωνά.

Παράλληλα, η Τράπεζα προβαίνει στην ενίσχυση του τρόπου λειτουργίας της υφιστάμενης μονάδας Απαιτήσεων Λιανικής Τραπεζικής, με στόχο αντίστοιχο με αυτό της νέας μονάδας, δηλαδή την υλοποίηση μιας πιο αποτελεσματικής στρατηγικής διαχείρισης δανείων ιδιωτών, με διαφορετικά χαρακτηριστικά και ιδιαιτερότητες.

Τέλος, επισημαίνεται ότι η Εθνική Τράπεζα με αυτή τη νέα σημαντική πρωτοβουλία επιδιώκει την αποτελεσματικότερη, ταχύτερη και ουσιαστικότερη αντιμετώπιση αυτών των χαρτοφυλακίων που αποτελούν καθοριστική τροχοπέδη στην ανάπτυξη.

Original article: Εθνική: Νέα Μονάδα για τα προβληματικά δάνεια των επιχειρήσεων – Επικεφαλής ο Π. Φουρτούνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα