Εθνική: Η Κεντρική Τράπεζα της Ρουμανίας μπλόκαρε την πώληση της θυγατρικής της Banca Romaneasca

Η Κεντρική Τράπεζα της Ρουμανίας απέρριψε την αίτηση της OTP Bank Romania (ΟΤP) να αποκτήσει το 99,28% της θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας, Banca Romaneasca (BROM).

Η έγκριση της OTP ως νέου μετόχου της BROM από την Κεντρική Τράπεζα της Ρουμανίας ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Σε σχετική ανακοίνωση της ΕΤΕ

σημειώνεται ότι αυτή η απόφαση δεν επηρεάζει την επιχειρηματική δραστηριότητα και λειτουργία της BROM.

Η επίσημη ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας για την ακύρωση της πώλησης

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος («ΕΤΕ») ενημερώνει το επενδυτικό κοινό σε σχέση με την πώληση της θυγατρική της στην OTP Bank Romania («OTP»), ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ρουμανίας ανακοίνωσε ότι απέρριψε την αίτηση της OTP για την απόκτηση του 99,28% της Banca Romaneasca (“BROM”). Η έγκριση της OTP ως νέου μετόχου της BROM από την Κεντρική Τράπεζα της Ρουμανίας ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Αυτή η απόφαση δεν επηρεάζει την επιχειρηματική δραστηριότητα και λειτουργία της BROM. Η BROM συνεχίζει να επικεντρώνεται στην κάλυψη των αναγκών των πελατών της, διατηρώντας τα επίπεδα κερδοφορίας της και την ισχυρή κεφαλαιακή της βάση, στο πλαίσιο της απρόσκοπτης στήριξής της από τον όμιλο ΕΤΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα