Εθνική: Διπλή διάκριση για το i-bank στα “e-volution awards 2013″

Δύο βραβεία κέρδισε το i-bank της Εθνικής Τράπεζας στο πλαίσιο της απονομής των βραβείων “e-volution awards 2013” που πραγματοποιήθηκε από το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και τη Boussias Communications, με στόχο την ανάδειξη των βέλτιστων πρακτικών στο ηλεκτρονικό επιχειρείν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Εθνική κέρδισε το Βραβείο «Συνδυασμός

Ψηφιακού και Φυσικού Καναλιού» για το i-bank store, τον πρωτοποριακό πολυχώρο πλήρους ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης που λειτουργεί ήδη σε 4 σημεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προσφέροντας ένα μοναδικό συνδυασμό τραπεζικής εξυπηρέτησης, διάχυσης γνώσης και ψυχαγωγίας. Η μοναδικότητα του i-bank store βρίσκεται στο συνδυασμό διαφόρων στοιχείων, όπως η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, οι ψηφιακές εφαρμογές (οθόνες αφής, προβολικά, διαδραστικές επιφάνειες, κ.α.), καθώς και η δυνατότητα για παρακολούθηση εκδηλώσεων στο ειδικά διαμορφωμένο αμφιθέατρο. Η εφαρμογή των παραπάνω σε αυτά τα τετραγωνικά μέτρα είναι μοναδική, με αποτέλεσμα να έχει αναγνωριστεί ως ένα από τα πιο αξιοσημείωτα case studies διεθνώς,  από οργανισμούς, έγκυρα περιοδικά και ηλεκτρονικά μέσα που ασχολούνται με την καινοτομία στην τραπεζική εξυπηρέτηση.

Επιπλέον, το i-bank της Εθνικής Τράπεζας διακρίθηκε με το Βραβείο «Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης» για τη δράση «Δείξ’τους”,  μια σημαντική πρωτοβουλία κοινωνικής προσφοράς η οποία αναδεικνύει την ανάγκη μείωσης του ψηφιακού αναλφαβητισμού στην Ελλάδα, ειδικά σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως οι ηλικιωμένοι. Το βασικό σημείο διαφοροποίησης σε σχέση με άλλες καμπάνιες για το ίδιο θέμα είναι ο τρόπος που φέρνει κοντά δύο γενιές, τους νέους και τους ηλικιωμένους, αντιστρέφοντας τη σχέση εκπαιδευτή-εκπαιδευόμενου και δημιουργώντας μια διάδραση με οφέλη για όλους. Η υλοποίησή της έγινε με έναν πρωτότυπο και ολοκληρωμένο τρόπο (ιστοσελίδα, βίντεο, διαγωνισμός, τεχνογνωσία από εξειδικευμένους φορείς, πιλοτικά προγράμματα σε δήμους, «μαθήματα Δείξ’τους» στο  i-bank store).

Τα βραβεία τελούν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων και του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GRECA).

Keywords
Τυχαία Θέματα