Εθνική: Άρχισε η διαδικασία συγχώνευσης με την Eurobank

Την έναρξη διαδικασίας συγχώνευσης με την Eurobank Ergasias αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος κατά την σημερινή (19-3-2013) συνεδρίασή του.

Η συγχώνευση θα γίνει με απορρόφηση της Τράπεζας Eurobank Ergasias Α.Ε. από την Εθνική Τράπεζα

της Ελλάδος Α.Ε., με ενοποίηση των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού των ανωτέρω δύο τραπεζών, με συνδυασμένη εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 16 του ν. 2515/1997 και των άρθρων 69-77α του κ.ν. 2190/1920, όπως ανακοίνωσε η ΕΘνική Τράπεζα.

Ημερομηνία μετασχηματισμού θα είναι η 31η Δεκεμβρίου 2012. Ως Ισολογισμοί μετασχηματισμού των δύο τραπεζών θα χρησιμοποιηθούν οι Ισολογισμοί τους της 31ης Δεκεμβρίου 2012.

Νωρίτερα το Capital.gr σε άρθρο με τίτλο ”ΕΤΕ- Eurobank: Επιταχύνεται η συγχώνευση” ανέφερε τα εξής:

Σημαντικές εξελίξεις προς την κατεύθυνση ολοκλήρωσης της συγχώνευσης της Εθνικής με την Eurobank αναμένονται σήμερα καθώς θα συνεδριάσουν αμφότερα τα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών. Μάλιστα σύμφωνα με κύκλους των δύο τραπεζών επιχειρείται η κατά το δυνατόν επίσπευση των διαδικασιών νομικής συγχώνευσης προκειμένου εν συνεχεία να ολοκληρωθεί το συντομότερο η κοινή διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης.

Για την επιτάχυνση των διαδικασιών είναι προφανώς ενήμεροι και σύμφωνοι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Προς την κατεύθυνση αυτή μάλιστα «δείχνουν» ατύπως και τα στελέχη της τρόικας που μετά τις εξελίξεις στην Κύπρο, προφανώς επιθυμούν να «κλείσουν» κάθε μέτωπο που θα μπορούσε να επιδεινώσει καθ΄ οιονδήποτε τρόπο την σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος στην Ευρωζώνη.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν επίσης ότι ο ουσιαστικός στόχος είναι να ολοκληρωθεί η νομική ενοποίηση των δύο ιδρυμάτων μέχρι το καλοκαίρι. Για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει προφανώς να υπάρξει επιτάχυνση όλων των διαδικασιών (ελέγχων, εκτιμήσεων, γενικών συνελεύσεων κ.ά.) αλλά για να πραγματοποιηθεί κοινή διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης θα πρέπει να δοθεί κάποια παράταση. Παράταση που έχει ζητήσει η ETE αλλά ακόμη δεν έχει υπάρξει σχετική απόφαση. Ωστόσο το ενδιαφέρον της τρόικας για την επίσπευση της διαδικασίας προφανώς θα σχετίζεται με πρόθεση να επιτρέψει μια χρονική απόκλιση από τον αρχικό σχεδιασμό.

Στην αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Eurobank αναμένεται μεταξύ άλλων να ληφθεί και απόφαση για αλλαγή της σύστασης του Διοικητικού Συμβουλίου. Ειδικότερα αναμένεται η πλήρωση των δύο κενών θέσεων που προέκυψαν μετά τις πρόσφατες αλλαγές. Από την πλευρά της ΕΤΕ θα συμμετάσχουν οι κ.κ. Δ. Δημόπουλος και Π. Μυλωνάς. Στη διοίκηση του νέου Ομίλου θα μετάσχουν εν συνεχεία τόσο ο σημερινος Πρόεδρος της Eurobank κ. Τ. Χριστοδούλου, όσο και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Δ. Νανόπουλος αλλά και δύο υφιστάμενοι αναπληρωτές Διευθύνοντες Σύμβουλοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα