Επίθεση Παπαγγελόπουλου σε Σαμαρά – Κόντρα με Άδωνι

Στον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά επικέντρωσε τις βολές του ο αν. Υπουργός Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλος, ενώ την ίδια στιγμή επιχείρησε να διαχωρίσει τα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στην δικογραφία της Novartis σε φίλους και μη φίλους…

Ο κ. Παπαγγελόπουλος μάλιστα επικαλέστηκε τους “αγνούς ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας” οι οποίοι όπως είπε “πρέπει να σκεφτούν τα κίνητρα του κ. Σαμαρά

γιατί δημιουργεί προβλήματα στην παράταξή του”.

Πάντα με τον κ. Σαμαρά στο στόχαστρο ο υπουργός έκανε λόγο για μαφιόζικες μεθόδους και παρακρατικούς μηχανισμούς, ενώ υπογράμμισε “άλλοι έχουν προστάτες, εγώ δεν είχα ποτέ και δεν πρόκειται να υποκύψω, γι αυτό και χτυπιέμαι ανελέητα”.

Στο θέμα απιστίας έχει παραγραφεί, ενώ η νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα δεν έχει διαγραφεί. Εγώ θεωρώ ότι ούτε η δωροδοκία δεν έχει παραγραφεί, τόνισε στην ομιλία του στη Βουλή ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Είπε ότι το τεκμήριο της αθωότητας ισχύει αλλά συμπλήρωσε ότι τα «γελοία και ανήθικα επιχειρήματα κάποιων με έχει εξοργίσει». Το τεκμήριο της αθωότητας «κατακρεουργήθηκε» από τον Αντώνη Σαμαρά εναντίον του και εναντίον του πρωθυπουργού.

Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι οι αντιδράσεις τους δεν τους βοηθούν καθόλου. Υπάρχει λογικός άνθρωπος που μπορεί να σκεφτεί ότι για διεθνές σκάνδαλο εγώ ως εκτελεστικός βραχίονας Τσίπρα εκτελώ τέτοια σκευωρία. Αν συμβαίνει αδικούμε ως αναπληρωτής υπουργός, πρέπει να αναλάβω επικεφαλής του FBI.

Όπως είπε ο ίδιος μιλώντας «για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του κράτους» έξω από το Μαξίμου στηρίχθηκε σε «μερική ενημέρωση» από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Θύμισε ότι η κα Ραίκου (εισαγγελέας Διαφθοράς που τοποθετήθηκε επί κυβέρνησης Αντ. Σαμαρά) σε επιστολή της μίλησε για στοχοποίησή της από μεγάλα συμφέροντα στο χώρο του φαρμάκου και από παράκεντρα εξουσίας που έχουν στόχο να παρεμποδίσουν τον έλεγχο.

Όπως είπε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ο πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς είχε χαρακτηρίσει την υπόθεση Novartis «κορωνίδα της διαφθοράς στη χώρα μας» και η ίδια είχε επισκεφτεί τις ΗΠΑ στο πλαίσιο των ερευνών της.

Εκανε λόγο για «τρομοκρατία που δεν θα περάσει» η οποία έχει στόχο να σταματήσει τις έρευνες. Στην προσπάθεια αυτή δεν δίστασαν να προχωρήσουν σε απειλές διώξεων και εξόντωσης. Θύμισε ότι σε υποθέσεις της 17 Νοέμβρη και της ΧΑ υπήρχαν προστατευόμενοι μάρτυρες. Στην Novartis μετατρέπονται σε «κουκουλοφόροι».

Είπε ότι ο κος Σαμαράς χρησιμοποιεί και σήμερα το Μακεδονικό ως άλλοθι, όπως έπραξε και το 1993 για να ρίξει την τότε κυβέρνηση. Χαρακτήρισε τις απειλές ότι θα μας κλείσουν φυλακή ως «δημοκρατική εκτροπή».

Τι εννοεί ο Αντ. Σαμαράς ότι δηλώνει ότι «θα μας πάει μέχρι τέλος;», αναρωτήθηκε και είπε ότι κάποιοι αναλαμβάνουν μεγάλες ευθύνες για δικαστικούς και προστατευόμενους μάρτυρες για ότι τους συμβεί στο μέλλον.

Η κόντρα με Αδωνι Γεωργιάδη

Παίρνοντας το λόγο ο Αδωνις Γεωργιάδης ζήτησε από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο να ρωτήσει που λέει το Σύνταγμα ότι μπορεί να πάρει «τυπική» ενημέρωση του φακέλου που πηγαίνει στη Βουλή και υποστήριξε ότι ο αναπληρωτής υπουργός μιλούσε 25 φορές την ημέρα με την κα Τουλουπάκη και αν ανοίξουν οι τηλεφωνικές επικοινωνίες «θα πάει φυλακή».

Απαντώντας ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος δήλωσε ότι «δεν φοβάται τίποτα» και όταν έρθει στη Βουλή η μήνυση σε βάρος του θα ζητήσει να γίνει προανακριτική και να ανοίξουν τα τηλέφωνα γιατί δεν έχει να κρύψει κάτι».

Keywords
Τυχαία Θέματα