Επιδείνωση του μεταποιητικού τομέα στην Ελλάδα τον Οκτώβριο

Έντονη μείωση των επιπέδων παραγωγής του μεταποιητικού τομέα της Ελλάδας κατέγραψαν τα στοιχεία της Markit για τον Οκτώβριο. Ο Δείκτης κατέγραψε χαμηλό τεσσάρων μηνών

Σύμφωνα με την έρευνα να, η εν λόγω μείωση είναι αποτέλεσμα όχι μόνο της μειωμένης ζήτησης από την εγχώρια οικονομία, αλλά και της περαιτέρω σημαντικής πτώσης των παραγγελιών εξαγωγών. Τα επίπεδα απασχόλησης υποχώρησαν με ταχύτερο ρυθμό, καθώς οι εταιρείες

διέθεταν ολοένα αυξανόμενα επίπεδα πλεονάζοντος δυναμικού. Οι εξελίξεις όσον αφορά τις τιμές ήταν επίσης αρνητικές για τις εταιρείες του κλάδου, καθώς η περαιτέρω αύξηση των τιμών εισροών ήρθε σε αντιπαράθεση με τις χαμηλότερες χρεώσεις.

Ο Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών έκλεισε στις 41.0 μονάδες τον Οκτώβριο, τιμή χαμηλότερη από τις 42.2. μονάδες του Σεπτεμβρίου, υποδεικνύοντας ακόμα μία έντονη επιδείνωση της απόδοσης του μεταποιητικού τομέα της Ελλάδας. Ο δείκτης κατέγραψε χαμηλό τεσσάρων μηνών, υποχωρώντας σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο της έρευνας, κυρίως λόγω τόσο της επιταχυνόμενης μείωσης της απασχόλησης όσο και της μικρής επιδείνωσης της απόδοσης των προμηθευτών.

Οι Έλληνες κατασκευαστές μείωσαν τα επίπεδα παραγωγής τους με έντονο ρυθμό τον Οκτώβριο, ρυθμός ο οποίος παρέμεινε σε γενικές γραμμές αμετάβλητος από τον προηγούμενο μήνα. Η εντονότερη υποχώρηση καταγράφηκε με αισθητή διαφορά στην παραγωγή ενδιάμεσων προϊόντων, η οποία περιορίστηκε με τον ταχύτερο ρυθμό που έχει καταγραφεί από τον Ιούνιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα