Επαναστατική…γυμναστική από τον Κ.Λαπαβίτσα – Βλέπει πολίτες …έτοιμους για όλα

01:27 8/7/2015 - Πηγή: BankWars

Οι Έλληνες πολίτες είπαν “όχι” στο δημοψήφισμα της Κυριακής, αυτό σημαίνει πως είναι έτοιμοι για οτιδήποτε ακολουθήσει, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Therealnews.com ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας .

Ο ίδιος μίλησε για αδιέξοδο, καθώς όπως είπε η στρατηγική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο τέλος της. O ΣΥΡΙΖΑ, εξήγησε, ακολούθησε την στρατηγική της σκληρής διαπραγμάτευσης, χρησιμοποιώντας όλα τα δημοκρατικά όπλα που είχε στην διάθεσή του για μια καλύτερη συμφωνία για τον ελληνικό λαό.

Αυτή η στρατηγική τελείωσε, είπε ο κ. Λαπαβίτσας. “Πιστεύω πως οι πιστωτές δεν θα κάνουν πίσω. Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται μια νέα στρατηγική πολύ άμεσα”, ανέφερε, ενώ πρόσθεσε “Δεν πιστεύω πως η ΕΚΤ θα παράσχει περισσότερη ρευστότητα. Δεν πιστεύω πως οι πιστωτές θα προσφέρουν καλύτερη συμφωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αντιμετωπίσει μια σκληρή πραγματικότητα την επόμενη περίοδο”.

“Οι Έλληνες απέδειξαν με την ψήφο τους την Κυριακή πως είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν οτιδήποτε ακολουθήσει από την πλευρά των πιστωτών. Οι πιστωτές δεν πρέπει να το ξεχνούν αυτό”, τόνισε ο ίδιος.

Ερωτηθείς για το σημείο που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, ο κ. Λαπαβίτσας δήλωσε πως πρόκειται για μια “ιστορική στιγμή”. “Είναι μια ιστορική στιγμή για την Ελλάδα και την Ευρώπη”, σημείωσε ο ίδιος για να εξηγήσει πως όλες αυτές οι εντάσεις και τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη ήρθε η ώρα να έρθουν στο προσκήνιο και να επιλυθούν. “¨Όχι τις επόμενες ημέρες αλλά τις επόμενες εβδομάδες. Για αυτό είναι σαφέστατα μια ιστορική στιγμή. Θα μάθουμε ποιον δρόμο θα ακολουθήσει η ευρωζώνη και η Ευρωπαϊκή Ένωση”.

Ο κ. Λαπαβίτσας αναφέρθηκε επίσης και στις τρομερές συνθήκες πίεσης που επικράτησαν την εβδομάδα του δημοψηφίσματος και την αντίσταση του ελληνικού λαού, ξεχωρίζοντας την συμμετοχή των νέων που μίλησαν, όπως είπε, για πρώτη φορά από την αρχή της κρίσης και είπαν “όχι”.

Αναφερόμενος στην παραίτηση Βαρουφάκη, ο κ. Λαπαβίτσας την χαρακτήρισε ως μια “πολιτική κίνηση”, καθώς όπως εξήγησε η ένταση στη σχέση του πρώην υπουργού Οικονομικών με τους ομολόγους του στην ευρωζώνη ήταν τόσο μεγάλη που καθιστούσε σχεδόν αδύνατη μια πραγματική διαπραγμάτευση.

Keywords
Τυχαία Θέματα