Εnerga – Hellas Power: Στη φυλακή μένει ο Φλώρος, έξω η Σκλαβάκη

Απορρίφθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών η αίτηση αναστολής της ποινής των 21 ετών που είχε επιβληθεί στον επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρο, σχετικά με την υπόθεση της Εnerga – Hellas Power. Ο κατηγορούμενος επικαλέστηκε αυτοκτονικό ιδεασμό και κατάθλιψη όμως το δικαστήριο απέρριψε την αίτησή του. Στον κατηγορούμενο- ο οποίος απουσίαζε από το δικαστήριο- είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 21 ετών και χρηματική ποινή 1,5 εκατομμυρίου ευρώ. Σύμφωνα με τους δικηγόρους του “έχει ένα αίσθημα απόσυρσης

από τη μάχη του, παραίτησης, παραληρηματικής ιδέας ότι το κράτος δεν τον ακούει. Βρίσκεται σε ένα δύσκολο ψυχολογικό σημείο”.

Αντίθετα το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση της Μαρίας Σκλαβάκη και ανέστειλε την ποινή κάθειρξης επτά ετών που της έχει επιβληθεί πρωτοδίκως παρά την απορριπτική πρόταση του εισαγγελέα. Η κατηγορουμένη είχε σπάσει το ηλεκτρονικό “βραχιολάκι” της και επιχείρησε να διαφύγει από τις αρχές.

Η ίδια υποστήριξε στο δικαστήριο πως ως κρατούμενη από το 2015, δεν είναι σε θέση να φροντίζει την άρρωστη μητέρα της, η οποία πάσχει από ψυχιατρική ασθένεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα