ΕΥ και Microsoft ενώνουν τις δυνάμεις τους για την καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος

Τη δημιουργία μιας νέας πλατφόρμας συμμόρφωσης για το οικονομικό έγκλημα, αξιοποιώντας την τεχνολογία της Microsoft ανακοίνωσε η ΕΥ. Η πλατφόρμα προσφέρει λύσεις για τον εντοπισμό οικονομικού εγκλήματος, συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης των συναλλαγών, της ανίχνευσης βάσεων δεδομένων και της διαδικασίας εξακρίβωσης της ταυτότητας του πελάτη (know your customer – KYC).

Καθώς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα βρίσκονται αντιμέτωπα με τις υψηλές απαιτήσεις των ρυθμιστικών αρχών και την αυξημένη αποτελεσματικότητα των εγκληματιών,

ενώ, παράλληλα, προσπαθούν να μειώσουν το λειτουργικό τους κόστος, εξετάζουν επενδύσεις σε τεχνολογικές λύσεις που βελτιώνουν την αποτελεσματικότητά τους, διατηρώντας την ποιότητα των προγραμμάτων συμμόρφωσης. Οι λύσεις αντιμετώπισης του χρηματοοικονομικού εγκλήματος της EY χρησιμοποιούν ρομποτική αυτοματοποίηση διαδικασιών (RPA), μηχανική μάθηση (machine learning) και τεχνητή νοημοσύνη (AI). Αξιοποιώντας το Microsoft Azure και εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, η πλατφόρμα συμμόρφωσης για το οικονομικό έγκλημα της ΕΥ ενισχύει περαιτέρω την αποτελεσματικότητα των σχετικών διαδικασιών των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Η επέκταση της συνεργασίας με τη Microsoft θα επικεντρωθεί σε έξι τομείς της χρηματοπιστωτικής εγκληματικότητας: καταπολέμηση του ξεπλύματος χρημάτων και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας (AML/CTF), κυρώσεις, απάτη, δωροδοκία και διαφθορά, πρακτικές κατάχρησης, και φοροδιαφυγή. Επιπλέον, η EY αναπτύσσει μια σειρά από εργαλεία αντιμετώπισης της οικονομικής εγκληματικότητας, με βάση την τεχνολογία: υπηρεσίες διαχείρισης συμμόρφωσης για το οικονομικό έγκλημα, μια εφαρμογή παρακολούθησης συναλλαγών νέας γενιάς, και μια τεχνολογική πλατφόρμα για την ασφαλή και ανιχνεύσιμη ανταλλαγή πληροφοριών πελατών.

Ο κ. Γιώργος Παπαδημητρίου, Εταίρος και Επικεφαλής του Χρηματοοικονομικού Τομέα της ΕΥ Κεντρικής, Ανατολικής, Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας, αναφερόμενος στη συνεργασία των δύο εταιρειών, σχολιάζει: «Στη σημερινή εποχή του τεχνολογικού μετασχηματισμού, οι δράστες οικονομικών εγκλημάτων έχουν εξελίξει την αποτελεσματικότητα των πρακτικών τους. Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τόσο διεθνώς, όσο και στη χώρα μας, δεν μπορούν να μείνουν πίσω – πρέπει να συμβαδίσουν, μετασχηματίζοντας τους τρόπους άμυνάς τους, με την αξιοποίηση λύσεων νέας τεχνολογίας. Η νέα πλατφόρμα της ΕΥ και της Microsoft μπορεί να υποστηρίξει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στη θωράκισή τους ενάντια στο οικονομικό έγκλημα».

Keywords
Τυχαία Θέματα