Εμπρακτη στήριξη Bob Diamond και Corrado Passera στην Praxia Bank- Συνεδρίασε το ΔΣ στην Αθήνα

16:41 7/9/2018 - Πηγή: BankWars

Τη στήριξή του στη διοίκηση της Praxia Bank και στον σχεδιασμό της για την ανάπτυξη της Τράπεζας μετά την ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, έδωσε χθες ο βασικός μέτοχος και επικεφαλής του fund Atlas Merchant Capital, Bob Diamond, με την αυτοπρόσωπη παρουσία του στο διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας

στην Αθήνα. Παρών στο διοικητικό συμβούλιο ήταν και ο πρόεδρος της Praxia Bank, Corrado Passera,

Στο πλαίσιο του Διοικητικού Συμβουλίου, ο CEO της Atlas, Bob Diamond και o Πρόεδρος της Praxia Bak, Corrado Passera, συζήτησε με την CEO Αναστασία Σακελλαρίου και την υπόλοιπη Διοικητική ομάδα, προκειμένου να συντονίσουν τις επόμενες κινήσεις τους, μέχρι την λειτουργία της τράπεζας.

Οι δύο άνδρες δήλωσαν ότι θα στηρίξουν εμπράκτως την Praxia Bank και τη διοικητική της ομάδα με επικεφαλής την κα Αναστασία Σακελλαρίου για την υλοποίηση των σχεδίων μετά την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου. Σύντομα αναμένεται να ανακοινωθούν στοιχεία για την αύξηση κεφαλαίου για την οποία ο Bob Diamond δήλωσε αισιόδοξος.

Η διοίκηση της Praxia Bank έχει καταρτίσει ένα λεπτομερές σχέδιο ανάπτυξης, το οποίο εστιάζει στη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων και λιανικής τραπεζικής με ταυτόχρονο στόχο την αποτελεσματικότητα του κόστους λειτουργίας και τη χρήση της ψηφιοποίησης. Η Praxia Bank θα λειτουργήσει με περιορισμένο αριθμό υποκαταστημάτων, αναπτύσσοντας κυρίως την τεχνολογία για την προσέλκυση καταθέσεων. Ο μέχρι στιγμής σχεδιασμός προβλέπει 4 business centers (hubs) και περίπου 40 καταστήματα (kiosks) σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα τράπεζα έχει τη δυναμική να προχωρήσει σε χορηγήσεις περί τα 2,5 δις. ευρώ, ενώ σε δεύτερη φάση, θα δραστηριοποιηθεί και στη χρηματοδότηση των πολύ μικρών επιχειρήσεων (SBBs).

Ειδικότερα, οι χρηματοδοτήσεις της Praxia Bank θα κατευθυνθούν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στη χρηματοδότηση αυτοκινήτου και στην καταναλωτική πίστη.

Υπενθυμίζεται ότι ο συνιδρυτής και CEO της Atlas Merchant Capital, Bob Diamond έχει διατελέσει CEO στην Barclays Bank και ο Πρόεδρος της Praxia Bank, Corrado Passera, είναι πρώην υπουργός υποδομών και βιομηχανίας της Ιταλίας και πρώην CEO της Intesa SanPaolo

Keywords
Τυχαία Θέματα