Δράμα με νέους ισχυρούς σεισμούς – Τουλάχιστον 4.365 οι νεκροί σε Τουρκία-Συρία – Αγώνας δρόμου για να σωθούν επιζώντες – Διεθνής βοήθεια

08:04 7/2/2023 - Πηγή: BankWars

Σεισμική δόνηση 5,6 βαθμών καταγράφηκε στην κεντρική Τουρκία, ανακοίνωσε το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC). Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν μόλις 2 χιλιόμετρα, κατά την ίδια πηγή.

Η μετασεισμική δραστηριότητα είναι συνεχής στην Τουρκία μετά τον καταστροφικό σεισμό 7,8 βαθμών τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Τουλάχιστον 4.365 οι νεκροί σε Τουρκία και Συρία από τους χθεσινούς σεισμούς

Ο καταστροφικός σεισμός που έπληξε τη νοτιοανατολική Τουρκία τα ξημερώματα χθες Δευτέρα είχε αποτέλεσμα να χάσουν

τη ζωή τους τουλάχιστον 2.921 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 15.834, σύμφωνα με νεότερα δεδομένα που ανακοίνωσε σήμερα η AFAD, η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της χώρας.

Η νεότερη καταμέτρηση ανεβάζει σε τουλάχιστον 4.365 τον αριθμό των θανάτων στην Τουρκία και τη Συρία, που επλήγησαν από σειρά σεισμικών δονήσεων οι οποίες συγκαταλέγονται στις ισχυρότερες που έχουν καταγραφεί εδώ και σχεδόν έναν αιώνα.

ΟΙ ΗΠΑ

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υποσχέθηκε χθες Δευτέρα στον τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «όλη την απαραίτητη βοήθεια», «όποια κι αν είναι», μετά τον πολύνεκρο καταστροφικό σεισμό που έπληξε την Τουρκία.

Εξέφρασε «τα συλλυπητήριά του εξ ονόματος του αμερικανικού λαού» και τόνισε πως στέλνονται «γρήγορα» ομάδες από τις ΗΠΑ για «να υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης» και «να συντονίσουν κάθε άλλη βοήθεια» που χρειάζονται οι σεισμοπαθείς, αναφέρει ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του στον Λευκό Οίκο.

Η ΚΙΝΑ

Η κυβέρνηση της Κίνας εκταμιεύει ποσό 40 εκατομμυρίων γιούαν (περίπου 5,5 εκατ. ευρώ) που θα προσφερθεί στην Τουρκία για να βοηθηθούν σεισμοπαθείς, μετέδωσε το κινεζικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, διευκρινίζοντας πως η πρόκειται για την πρώτη δόση της βοήθειας που σχεδιάζεται να διατεθεί.

Από την πλευρά της, η επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου της Κίνας θα διαθέσει επείγουσα βοήθεια ύψους περίπου 186.000 ευρώ τόσο στην Τουρκία όσο και στη Συρία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Δραματικές εξελίξεις: Τουλάχιστον 3000 νεκροί σε Τουρκία -Συρία από τον σεισμό-τέρας – Τουρκία: Κατέρρευσαν 2.800 κτήρια

Keywords
Τυχαία Θέματα