Δωρεάν internet και tablet σε 150.000 φτωχές οικογένειες – Πολύ καλή κίνηση

Σε σύσκεψη που έγινε χθες υπό τον υφυπουργό Ανάπτυξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, αποφασίστηκε η δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο για 150 χιλιάδες οικογένειες οι οποίες είναι και δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος. Mε απλές διαδικασίες, με τη χρήση ειδικού κουπονιού, οι οικογένειες θα έχουν την ευκαιρία:

να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν τη σύνδεση τους στο διαδίκτυο μέχρι και τον 10ο του 2015,να αποκτήσουν βασικό εξοπλισμό πρόσβασης στο διαδίκτυο και εξοικείωσης με τους Η/Υ (notebook ή Tablet)να λάβουν βασική γνώση/επίδειξη, στο χώρο τους στη χρήση του Η/Υ και του διαδικτύου και να αποκτήσουν πρόσβαση σε εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση σε βασική χρήση Η/Υ και διαδικτύου.

Σκοπός η αξιοποίηση κοινοτικών κονδυλίων στο πλαίσιο της «ψηφιακής αλληλεγγύης», με στόχο τη διευκόλυνση της πρόσβασης στο διαδίκτυο ασθενών κοινωνικών ομάδων.

Στη σύσκεψη, στην οποία μετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Μενέλαος Δασκαλάκης και ο Διευθυντής του Γραφείου Στρατηγικού Σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού Δημήτριος Πτωχός, αποφασίστηκε η πιλοτική εφαρμογή ενός προγράμματος προϋπολογισμού περίπου 80 εκατ. ευρώ.

Στην ίδια σύσκεψη αποφασίστηκε να ενισχυθεί η ψηφιακή επιχειρηματικότητα. Αυξάνεται προς τούτο ο προϋπολογισμός της δράσης ICT4GROWTH του Επιχειρησιακού Προγράμματος κατά 22 εκατ.ευρώ σε 140 εκατ. ευρώ. Η αύξηση αποσκοπεί στην χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων, στη περιφέρεια Αττικής, που ενώ είχαν λάβει υψηλή βαθμολογία κατά την αξιολόγηση δεν είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα λόγω εξάντλησης του αρχικού προϋπολογισμού.

Keywords