Δίκη Siemens: Αποβολή του Δημοσίου από την πολιτική αγωγή ζήτησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης

Να αποβληθεί το Δημόσιο και ο ΟΤΕ από την πολιτική αγωγή ζήτησαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση της Siemens, θεωρώντας ότι η συγκεκριμένη συμφωνία προέβλεπε πως το Δημόσιο, χωρίς να διατηρήσει καμία επιφύλαξη, δήλωσε μέσω της συμφωνίας – η οποία είναι αμετάκλητη – ότι παραιτείται από οποιαδήποτε αξίωση.
Πρόσθεσαν ακόμη ότι από τη στιγμή που έχει αποζημιωθεί, δεν μπορεί να διεκδικεί μέσω της παράστασης πολιτικής αγωγής εκ νέου

αποζημίωση ύψους 69 εκατομμυρίων ευρώ.
Ως προς την παράσταση πολιτικής αγωγής την οποία ζητεί να υποβάλει ο ΟΤΕ, οι συνήγοροι υπεράσπισης υποστήριξαν επίσης ότι θα πρέπει να απορριφθεί με το σκεπτικό οτι ο ΟΤΕ, ο οποίος σημειωτέον έχει ιδιωτικοποιηθεί, υπέστη βλάβη ως Νομικό Πρόσωπο.
Οι συνήγοροι υποστήριξαν οτι οι μέτοχοί του, συνεπώς και το Δημόσιο, δεν έχουν υποστεί βλάβη και αρα δεν δικαιούνται να παρίστανται ως πολιτική αγωγή. Καποιοι εκ των συνηγόρων ωστόσο εξέφρασαν την αποψη οτι ο ΟΤΕ έχει δικαίωμα παράστασης μόνο για το αδίκημα της δωροδοκίας και όχι για αυτό της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Ως προς τον κατηγορούμενο Γιουνγκ, ο συνήγορός του δήλωσε ότι τόσο το Δημόσιο όσο και ο ΟΤΕ δεν μπορούν να παρασταθούν στη διαδικασία δεδομένου ότι εκκρεμεί αγωγή σε βάρος τους με την οποία ο κατηγορούμενος τους ζητεί να δηλώσουν ότι δεν έχουν αξιώσεις από εκείνον.
Η δικη θα συνεχιστεί στις 29 Μαρτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα