ΔΕΣΦΑ: Διαψεύδουν οι Ρουμάνοι το ενδιαφέρον για εξαγορά του 66%

Το ρουμανικό Δημόσιο ως μέτοχος της Transgaz, η οποία διαχειρίζεται το σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου της Χώρας, δεν έχει λάβει καμία απόφαση για συμμετοχή σε διαγωνισμό προκειμένου να εξαγοράσει το 66% του ΔΕΣΦΑ, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ρουμανική εταιρεία, απαντώντας στα σχετικά δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «όταν ο κύριος μέτοχος

και οι υπόλοιποι μέτοχοι της εταιρείας αποφασίσουν να αξιολογήσουν τη συμμετοχή τους στην απόκτηση μετοχών του ΔΕΣΦΑ ως στρατηγικής σημασίας κίνηση, η Transgaz θα φροντίσει να εγγυηθεί διαφανείς διαδικασίες ως προς την ενημέρωση, σε συμμόρφωση με τις υποχρεώσεις που απορρέουν για τη συμμετοχή της στο Χρηματιστήριο».

Η φημολογία περί ρουμανικού ενδιαφέροντος για το ΔΕΣΦΑ, προέκυψε μετά την επίσκεψη προς δύο εβδομάδων στην Αθήνα αντιπροσωπείας της εταιρείας και τις συναντήσεις που είχε με μέλη της κυβέρνησης.

Για τις συναντήσεις αυτές η ανακοίνωση της Transgaz σημειώνει ότι ως αποκλειστικό αντικείμενο είχαν τα θέματα λειτουργίας του λεγόμενου «κάθετου διαδρόμου» φυσικού αερίου, που θα συνδέσει τα δίκτυα Ρουμανίας, Ουγγαρίας, Αυστρίας, Βουλγαρίας και Ελλάδας και επιτρέψει την μεταφοράς αερίου της Κασπίας προς την Κεντρική Ευρώπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα