Δείτε βίντεο από αποστολή στις βραχονησίδες «Ανθρωποφάς» – Κυματίζει η ελληνική σημαία

Στο θαλάσσιο χώρο κοντά στις ελληνικές βραχονησίδες «Ανθρωποφάς» στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων Κορσεών βρέθηκε το samostimes.gr, ωστόσο δεν κατόρθωσε να πλησιάσει σε κοντινότερη απόσταση των 500 μέτρων, λόγω απαγόρευσης του λιμενικού.

Ο δημοσιογράφος με ιδιωτικό σκάφος επιχείρησε να προσεγγίσει τις δυο βραχονησίδες, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι σημαίες παραμένουν ή έχουν κατέβει.

Τα δυο αυτά νησάκια έχουν βρεθεί αρκετές φορές στο στο στόχαστρο της τουρκικής επεκτατικής πολιτικής που αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία σε αυτά. Πρόκειται για νησιά στα οποία απο αρχαιοτάτων

χρόνων ασκούνται ήπιες ανθρώπινες δραστηριότητες όπως εκτροφή αιγοπροβάτων αλλά και κυνήγι μιας και υπάρχουν εκατοντάδες αγριοκούνελα. Συχνά οι κάτοικοι των Φούρνων τα επισκέπτονται για να μαζέψουν χόρτα, αλλά και σαλιγκάρια.

Την περασμένη Παρασκευή μια τριμελής ομάδα νεαρών ανδρών απο τους γειτονικούς Φούρνους προχώρησαν σε μια συμβολική πράξη να ανανεώσουν, όπου υπήρχαν, τις παλιές ελληνικές σημαίες και να τοποθετήσουν ξαρχής νέες όπου δεν υπήρχαν, φτάνοντας σε πέντε (5) απομακρυσμένα σημεία με μικρό ταχύπλοο σκάφος. ψευδώς ότι δυνάμεις της γείτονος υπέστειλαν την ελληνική σημαία.

Keywords
Τυχαία Θέματα