Χίος: Από περιπέτεια σε περιπέτεια το clear way του αεροδρομίου

Δεν φαίνεται να έχουν τέλος οι περιπέτειες του clear way στο αεροδρόμιο της Χίου, αφού τα προβλήματα διαδέχονται το ένα το άλλο και η μόνη σίγουρη αυτή τη στιγμή προοπτική είναι ότι το έργο θα καθυστερήσει, χωρίς να αποκλείεται να παραμείνει και έργο… κουρελού.

Το τελευταίο που ανέκυψε είναι η απόφαση του εργολάβου του έργου της εκκαθάρισης και περίφραξης του απαλλοτριωθέντος χώρου να σταματήσει τις εργασίες, επειδή επί μήνες παραμένει απλήρωτος, παρά το γεγονός ότι εκτελεί κανονικά την εργολαβία και έχει υποβάλει επίσης κανονικά τους προβλεπόμενους λογαριασμούς.

Η διακοπή

εργασιών στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας κατετέθη στις 13 Μαρτίου 2017 κι ενώ είχαν ήδη κατατεθεί δύο λογαριασμοί χωρίς να εξοφληθούν, ενώ οσονούπω έρχεται ένας ακόμα.

Από το σύνολο των περίπου 150.000 ευρώ της εργολαβίας έχει πληρωθεί ποσό περίπου 30.000 ευρώ και είναι άγνωστο πότε θα εξοφληθεί.

Μέχρι τότε ισχύει η διακοπή που συνεπάγεται παράταση της ολοκλήρωσης του έργου όσο δεν γίνεται εξόφληση των λογαριασμών, για να αναστείλει ο εργολάβος την διακοπή εκτέλεσης εργασιών.

Να σημειώσουμε ότι ο συμβατικός χρόνος προθεσμίας ήταν 2 Φεβρουαρίου, αλλά λόγω υπολογισμού των ημερών των κακών καιρικών συνθηκών αυτή μετετέθη για τις 6 Απριλίου 2017 και πλέον η νέα προθεσμία είναι άγνωστη.

Πέραν, ωστόσο, του τυπικού της προθεσμίας εξακολουθούν να είναι σε εκκρεμότητα τα σοβαρά ζητήματα της κατασκευής του δρόμου – προέκταση της οδού Χρήστου έως την οδό αεροπόρου Ροδοκανάκη, για την οποία όλοι αναμένουν την μελέτη από τον δήμο Χίου και εν συνεχεία ο δήμος θα περιμένει την χρηματοδότηση.

Μέχρι να κλείσει αυτό το θέμα το clear way θα παραμένει ημιτελές, αφού θα εξακολουθούν να είναι ανοικτοί οι κάθετοι δρόμοι και φυσικά και η προέκταση της Χρήστου.

Keywords
Τυχαία Θέματα