Χιλιάδες κόσμου αποθέωσαν στο Στάδιο τον Μίκη Θεοδωράκη – Συναυλία προς τιμήν του

Χιλιάδες κόσμου αποθέωσαν στο Στάδιο τον Μίκη Θεοδωράκη, στη μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα, παρόντος του ιδίου, παρά τα προβλήματα υγείας που έχει.

Η συναυλία είχε συμβολικό τίτλο τον στίχο του Μίκη Θεοδωράκη: «ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ- Αυτό που ήσουν κάποτε, θα γίνεις ξανά» από το ομώνυμο τραγούδι του.

Ο Μίκης έφτασε στο Καλλιμάρμαρο ακριβώς στις 9 το βράδυ και ξεσήκωσε ένα θερμό παρατεταμένο χειροκρότημα από τους παρευρισκόμενους. Φωτογραφήθηκε με τον Πρόεδρο

της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στην πρώτη σειρά μπροστά στην εξέδρα για να παρακολουθήσει τη συναυλία.

Μέρος των εσόδων θα διατεθούν στο Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο.

Η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» με 25 σημαντικούς Έλληνες τραγουδιστές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για μία αξέρχαστη καλοκαιρινή βραδιά. Ο συνθέτης είχε εκφράσει την επιθυμία να παρίστανται στη συναυλία όχι μόνο οι 25 τραγουδιστές, αλλά και το σύνολο των συνάδελφών του συνθετών, με τους οποίους από κοινού δημιούργησαν το ρωμαλέο ελληνικό τραγούδι.

Την εκδήλωση στο Καλλιμάρμαρο παρουσίασαν ο Γρηγόρης Βαλτινός και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης. Μέρος των εσόδων θα διατεθούν στο Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:

Θέμης Αδαμαντίδης
Ρίτα Αντωνοπούλου
Καλλιόπη Βέττα
Ελένη Βιτάλη
Δώρος Δημοσθένους
Πέγκυ Ζήνα
Γιάννης Ζουγανέλης
Παντελής Θαλασσινός
Αντώνης Καλογιάννης
Σταμάτης Κόκοτας
Βασίλης Λέκκας
Μανώλης Μητσιάς
Δημήτρης Μπάσης
Γιάννης Μπέζος
Γιώτα Νέγκα
Λάκης Παπαδόπουλος με τα ψηλά ρεβέρ
Σοφία Παπάζογλου
Μίλτος Πασχαλίδης
Αντώνης Ρέμος
Ηρώ Σαΐα
Πασχάλης Τόνιος
Λάκης Χαλκιάς
Zülfü Livaneli
Arja Saijonmäa

Έκτακτη συμμετοχή αυτή του Γιώργου Νταλάρα που με την ερμηνεία του σε γνωστά τραγούδια του μουσικοσυνθέτη ξεσήκωσε τον κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα