Χαμός για τις δηλώσεις Μέργου – Τον αδειάζει ο Γ.Στουρνάρας, αντιδρούν τα κόμματα

Η παρέμβαση Στουρνάρα με δήλωση για το θέμα του κατώτατου μισθού, με τη δήλωση “«Δεν υφίσταται θέμα μείωσης κατώτατου μισθού» “, δείχνει ότι η κυβέρνηση έχει θορυβηθεί από τον αντίκτυπο των δηλώσεων του γ.γ του υπουργείου Οικονομικών. Είχε προηγηθεί δήλωση ανάλογη από τον υπουργό Εργασίας κ.Βρούτση. Παράλληλα και ο ίδιος ο καθηγητής Γ. Μέργος, έσπευσε να δηλώσει ότι οι δηλώσεις του…παραποιήθηκαν. Είπε ο κ.Μέργος:

“Σε ομιλία

μου σήμερα, στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών, παρουσίασα τις προσωπικές μου απόψεις για το πώς μπορούμε να ενισχύσουμε την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Από ολόκληρη την ομιλία, απομονώθηκε ένα απόσπασμα που παρουσίασε στοιχεία της Eurostat για το επίπεδο του κατώτατου μισθού στις χώρες της Ευρώπης. Ουδέποτε ζήτησα μείωση του κατώτατου μισθού. Οι μισθοί στην Ελλάδα, μετά την δημοσιονομική προσαρμογή των τελευταίων ετών, έχουν μειωθεί πάρα πολύ και είναι ήδη σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Στην ομιλία μου, αναλύω το πώς η ανταγωνιστικότητα θα πρέπει να προέλθει από βελτίωση της παραγωγικότητας του συνολικού συστήματος και όχι από άλλη μείωση μισθών. Αυτό δυστυχώς αποσιωπήθηκε με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις”.

-Στο χορό των εξελίξεων για το θέμα, μπήκε και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο με ανακοίνωσή του επικρίνει τον κ. Μέργο, αναφέροντας ότι “Ο Γ. Μέργος φαίνεται πως δεν έχει καμία επίγνωση της κατάστασης του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων”.

- Η Χρυσή Αυγή τονίζει ότι “Η κυβέρνηση επιδιώκει την «κινεζοποίηση» των Ελλήνων εργαζομένων”

Keywords
Τυχαία Θέματα