Χαμός για τη Λιβύη! Ο Ερντογάν απειλεί και τις ΗΠΑ για χατήρι του Σάρατζ – Δεν έχει εξουσία, λέει ο πρόεδρος της Βουλής

Εξελίξεις στη Λιβύη. Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποδέχθηκε τον Φαγέζ αλ- Σάρατζ  στην Κωνσταντινούπολη, την ώρα που  ο πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης Αγκίλα Σαλέχ προανήγγειλε ότι θέτει αίτημα για την άρση της αναγνώρισης της κυβέρνησης Σάρατζ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΗΠΑ…

«Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα της Λιβύης και της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας σε συνέντευξή του στο δίκτυο A Haber TV. «Είμαστε απολύτως έτοιμοι να δώσουμε οποιαδήποτε αναγκαία βοήθεια στην Λιβύη. Ο Χαλίφα Χάφταρ «δεν είναι νόμιμος ηγέτης…και εκπροσωπεί μία παράνομη δομή», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν μετά την συνάντησή του με τον Φάγεζ αλ-Σάρατζ.

Η Τουρκία φυσικά θα απαντήσει σε τυχόν αμερικανικές κυρώσεις προειδοποίησε ο Ταγίπ Ερντογάν , προσθέτοντας ότι έχει την δυνατότητα να κλείσει την αεροπορική βάση του Ίντσιρλικ, καθώς και την νατοϊκή βάση των ραντάρ στο Κιούρεντσικ, εάν το κρίνει αναγκαίο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ: Η κυβέρνηση Σάρατζ δεν έχει καμία νομική εξουσία

Με δηλώσεις στου στην “Egypt Today”, ο Αγκίλα Σαλέχ τόνισε ότι “η κυβέρνηση Σάρατζ δεν έχει καμία νομική εξουσία να υπογράφει διεθνείς συμφωνίες” και πρόσθεσε ότι “συμφωνίες όπως αυτή με την Τουρκία είναι άκυρη γιατί η Βουλή δεν τις εγκρίνει”.

Η λιβυκή Βουλή έχει απευθυνθεί στα Ηνωμένα Έθνη και ζητεί την άρση της αναγνώρισης της κυβέρνησης Σάρατζ. Ο πρόεδρος της Λιβύης είπε ακόμη ότι θα θέσει το θέμα τόσο στις ΗΠΑ όσο και στα ευρωπαϊκά κράτη

Keywords
Τυχαία Θέματα