Cenergy Holdings: Η Hellenic Cables ανέλαβε σύμβαση προμήθειας 360 χλμ. υποβρυχίων inter-array καλωδίων
Η Cenergy Holdings ανακοίνωσε σήμερα πως η Hellenic Cables, ο κλάδος καλωδίων της, ανέλαβε από τη Van Oord Offshore Wind UK Ltd σύμβαση προμήθειας περίπου 360 χλμ. inter-array καλωδίων 66 kV και των συναφών εξαρτημάτων για το θαλάσσιο αιολικό πάρκο Sofia Offshore
Το θαλάσσιο αιολικό πάρκο Sofia Offshore Wind Farm της RWE, βρίσκεται στο Dogger Bank στη Βόρεια Θάλασσα, 195 χλμ. από το πλησιέστερο σημείο της βορειοανατολικής ακτής και καταλαμβάνει μια περιοχή περίπου 593 τ.χλμ. – έκταση αντίστοιχη περίπου του μεγέθους της Κέρκυρας. Το θαλάσσιο βάθος στην τοποθεσία του αιολικού πάρκου κυμαίνεται μεταξύ 20μ και 35μ και η συνολική ποσότητα ενέργειας που εκτιμάται ότι θα παράγει το πάρκο θα είναι επαρκής για τις ετήσιες ανάγκες σχεδόν 1,2 εκατ. νοικοκυριών, κατά μέσο όρο, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μόλις το έργο τεθεί σε λειτουργία, η ενέργεια που θα παράγεται από τις ανεμογεννήτριες του Sofia αναμένεται να εξοικονομήσει περισσότερους από 2,5 εκατομμύρια τόνους εκπομπών άνθρακα ετησίως, σε σύγκριση με τις εκπομπές που εκλύονται από τη χρήση ορυκτών καυσίμων στο Ηνωμένο Βασίλειο.
“Η Hellenic Cables, ως ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς καλωδίων, παίζει καθοριστικό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση. Είμαστε υπερήφανοι που στηρίζουμε τη Van Oord, συμβάλλοντας στην πράσινη ενεργειακή μετάβαση και σε έναν βιωσιμότερο πλανήτη, ενισχύοντας τις προσπάθειες απεξάρτησης από τον άνθρακα στο Ηνωμένο Βασίλειο”, σχολίασε ο κ. Αλέξης Αλεξίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Cenergy Holdings.
Σύμφωνα με τη νέα σύμβαση, η Hellenic Cables έχει αναλάβει τον σχεδιασμό, την κατασκευή, την παραγωγή, τους δοκιμαστικούς ελέγχους και την προμήθεια, περίπου 360 χλμ. inter-array καλωδίων 66 kV με μόνωση XLPE μαζί με τα σχετικά εξαρτήματα.
Τα καλώδια θα κατασκευαστούν στο καθετοποιημένο, υπερσύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής υποβρυχίων καλωδίων της Hellenic Cables στην Κόρινθο, στις παγκοσμίου κλάσεις εγκαταστάσεις παραγωγής υποβρυχίων καλωδίων υψηλής και υπερυψηλής τάσης για υπεράκτιες εφαρμογές. Η παραγωγή καλωδίων πρόκειται να ξεκινήσει το 2022 και να ολοκληρωθεί το 2023.
Η RWE έχει συνάψει σύμβαση με τη Van Oord Offshore Wind UK Ltd για την παροχή της σχεδίασης, της προμήθειας, της κατασκευής και της εγκατάστασης των μονοπάσσαλων συστημάτων θεμελίωσης και των inter-array καλωδίων στο αιολικό πάρκο Sofia.
“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με την Hellenic Cables και να συμμετέχουμε στο Sofia, ένα από τα μεγαλύτερα έργα αιολικών πάρκων στον κόσμο. Αξιποιώντας την εμπειρία μας και την τεχνογνωσία που επιδείχθηκε σε προηγούμενα έργα, όπως το έργο Hollandse Kust (South), στόχος μας είναι να υλοποιήσουμε με επιτυχία και αυτό το έργο, το οποίο ενισχύει τον ηγετικό μας ρόλο στην τοποθέτηση και πόντιση υποβρυχίων καλωδίων αιολικής ενέργειας. Μαζί με την επένδυσή μας στο ειδικά κατασκευασμένο επόμενης γενιάς πράσινο πλοίο πόντισης καλωδίων Calypso, αυτό το έργο υπογραμμίζει την προσπάθεια της Van Oord να ενισχύει συνεχώς τη θέση της στην αγορά”, σχολίασε ο κ. Arnoud Kuis, Διευθύνων Σύμβουλος Van Oord Offshore Wind.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- Γαλλία: Πράκτορας της Τσεχοσλοβακίας επί 12 χρόνια ένας από τους σημαντικότερους δημοσιογράφους
- Το «μυστήριο» της Ρωσικής γρίπης- Ένας ανεξερεύνητος κορωνοϊός;
- ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: ΝΔ 31,5%-ΣΥΡΙΖΑ 21%-ΚΙΝΑΛ 14,6%-ΚΚΕ 5,2%-ΛΥΣΗ 4,6%
- Κλιματική αλλαγή: Απογοητευτικό το χάσμα μεταξύ των εταιρικών υποσχέσεων και των αποτελεσμάτων
- Ουκρανία: Ανταλλαγή πυρών στο Λουγκάνσκ - Νεκρός ρωσόφωνος πολιτοφύλακας
- Διάγγελμα Μπάιντεν για Ρωσία και Ουκρανία
- ΝΔ κατά Γιώργου Τσίπρα: Αντί να ζητήσει συγγνώμη επαναλαμβάνει πως η άμυνα δεν είναι αυτοσκοπός
- Απεργία αύριο στον ΕΦΚΑ - Συγκέντρωση εργαζομένων στο υπ. Eργασίας
- Αυθαίρετα: Πότε λήγει η παράταση για υποβολή δικαιολογητικών
- ΚΙΝΑΛ:Τρέχει ο πληθωρισμός, δοκιμάζονται οι πολίτες, καταρρέουν τα επιχειρήματα της κυβέρνησης
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις BankWars
- ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: ΝΔ 31,5%-ΣΥΡΙΖΑ 21%-ΚΙΝΑΛ 14,6%-ΚΚΕ 5,2%-ΛΥΣΗ 4,6%
- Ανδρουλάκης: Ναι στις συμφωνίες αγοράς των αεροπλάνων Rafale και των φρεγατών Belharra
- Πέθανε στα 96 της η Ευστρατία Μαυραπίδου, η μια από τις τρεις «γιαγιάδες της Συκαμνιάς»
- Ο Μητσοτάκης την Τετάρτη στη Σερβία
- Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου στο 2,733%
- Ουκρανικό: Ακτίνες ειρήνευσης – Πούτιν: Η Ρωσία δε θέλει πόλεμο- Σολτς: Απαιτούμε αποκλιμάκωση
- Cenergy Holdings: Η Hellenic Cables ανέλαβε σύμβαση προμήθειας 360 χλμ. υποβρυχίων inter-array καλωδίων
- Ακρίβεια-Ιταλία: Κάθε οικογένεια θα αναγκασθεί να ξοδέψει 1.480 ευρώ περισσότερο από πέρυσι
- Κουτσούμπας: Η εργατική τάξη, ο λαός να συγκρουστεί με όσους τον οδηγούν στο πολεμικό σφαγείο
- Τελευταία Νέα BankWars
- Cenergy Holdings: Η Hellenic Cables ανέλαβε σύμβαση προμήθειας 360 χλμ. υποβρυχίων inter-array καλωδίων
- Ακρίβεια-Ιταλία: Κάθε οικογένεια θα αναγκασθεί να ξοδέψει 1.480 ευρώ περισσότερο από πέρυσι
- ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: ΝΔ 31,5%-ΣΥΡΙΖΑ 21%-ΚΙΝΑΛ 14,6%-ΚΚΕ 5,2%-ΛΥΣΗ 4,6%
- Ουκρανικό: Ακτίνες ειρήνευσης – Πούτιν: Η Ρωσία δε θέλει πόλεμο- Σολτς: Απαιτούμε αποκλιμάκωση
- Πέθανε στα 96 της η Ευστρατία Μαυραπίδου, η μια από τις τρεις «γιαγιάδες της Συκαμνιάς»
- Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου στο 2,733%
- Ανδρουλάκης: Ναι στις συμφωνίες αγοράς των αεροπλάνων Rafale και των φρεγατών Belharra
- Ο Μητσοτάκης την Τετάρτη στη Σερβία
- Κουτσούμπας: Η εργατική τάξη, ο λαός να συγκρουστεί με όσους τον οδηγούν στο πολεμικό σφαγείο
- Ισχυρά κέρδη στα ευρωπαϊκα χρηματιστήρια έφεραν οι ελπίδες για αποκλιμάκωση
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Η Hellenic Cables ενισχύει τη θέση της στην offshore αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου
- Γαλλία: Πράκτορας της Τσεχοσλοβακίας επί 12 χρόνια ένας από τους σημαντικότερους δημοσιογράφους
- Νεκρός ρωσόφωνος πολιτοφύλακας από πυρά Ουκρανών, καταγγέλλει το Λουγκάνσκ
- Βρετανία: 46.186 νέες μολύνσεις, 234 θάνατοι εξαιτίας της Covid-19
- Απώλειες ο χρυσός μετά από επτά ανοδικές συνεδριάσεις
- Κουτσούμπας: Η πανδημία δεν τελειώνει με πρωθυπουργικά διαγγέλματα, το λαϊκό εισόδημα δεν βελτιώνεται με τα «ψίχουλα του μήνα»
- Αγροτικά προϊόντα: Έρχονται ενισχύσεις 31 εκατ. ευρώ – Ποιοι θα τις λάβουν
- ΗΠΑ : Ο εμβολιασμός κατά την εγκυμοσύνη συμβάλλει στην προστασία των νεογέννητων
- Βιλερουά (ΕΚΤ): Από το γ' τρίμηνο το τέλος στα προγράμματα αγοράς ομολόγων