Μπράβο! Ο 20χρονος Μίλτος Τεντόγλου πρωταθλητής Ευρώπης με άλμα 8.25 μέτρα

01:01 9/8/2018 - Πηγή: BankWars

Ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε υπερήφανη την Ελλάδα παίρνοντας την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στον τελικό στο Βερολίνο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου, με άλμα στα 8.25 μέτρα, σε ηλικία μόλις 20 ετών!

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι γεννημένος το 1998 και ανήκει στη ΓΕ Γραβενών. Σε ηλικία 20 ετών έγινε ο νεαρότερος Έλληνας που κατακτά την κορυφή της Ευρώπης στο αγώνισμα του σε επίπεδο ανδρών και αναμφίβολα ανήκει στους ανερχόμενους Ευρωπαίους αθλητές και μια από τις ελληνικές ελπίδες για διάκριση

στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Προηγούμενες διακρίσεις του σε διεθνές επίπεδο ήταν το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα παίδων (Κ18) και το ασημένιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ίδιας κατηγορίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για τρίτη φορά Έλληνας άλτης του μήκους ανέβηκε στο βάθρο των νικητών σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών – γυναικών, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που σκαρφαλώνει στην υψηλότερη θέση.

Τα άλλα δύο ελληνικά μετάλλια έχουν κατακτήσει ο Λούης Τσάτουμας (ασημένιο) το 2014 και ο Κώστας Κουκοδήμος (χάλκινο) το 1994 στο Ελσίνκι.

Το ατομικό του ρεκόρ στο μήκος είναι 8.30μ, ενώ καλύτερη φετινή του επίδοση είναι το 8.25μ που σημείωσε στον τελικό του Βερολίνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα