Μπλόκα αγροτών κλείνουν την Εθνική οδό Αθηνών Θεσσαλονίκης και κεντρικές αρτηρίες σε όλη τη χώρα

Τα τρακτέρ στους δρόμους. Η κυβέρνηση, καλείται να αντιμετωπίσει μια κατάσταση, στη δημιουργία της οποίας, επί σειρά ετών, κορυφαία στελέχη της συνέβαλαν στο να δημιουργείται κάθε Ιανουάριο, υποσχόμενα, στον πράγματι χειμαζόμενο αγροτικό κόσμο (σ.σ. όχι σε όλο) τα πάντα όλα! Έσπειραν επί σειρά ετών τον λαικισμό και τώρα …τον λούζονται. Και μαζί με αυτούς, τον λούζονται και όλοι οι άλλοι Έλληνες που φυσικά, δεν βρίσκονται (η συντριπτική πλειοψηφία) σε καλύτερη κατάσταση από τους διαμαρτυρόμενους αγρότες.

Το μπλόκο, της Νίκαιας στη Λάρισα,

με αγρότες από τη Λάρισα, τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα, προχώρησε από χθες στον αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης στο ρεύμα προς Αθήνα. Από σήμερα, προχωρεί σε δίωρους αποκλεισμούς και στο ρεύμα της Εθνικής Θεσσαλονίκης – Αθηνών.

Αγρότες των Σερρών άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και αιφνιδιαστικά, να κινηθούν προς το μεθοριακό σταθμό Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα που για δεύτερη ημέρα την Πέμπτη επιχείρησαν να κατευθυνθούν στο τελωνείο, αλλά παρεμποδίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, έξω από τον Λευκώνα.

ΑΙΓΙΟ

Με καθημερινό δίωρο αποκλεισμό από τις 5 έως τις 7 το απόγευμα συνεχίζουν οι αγρότες της Αχαΐας στην εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου στο ύψος του Αιγίου.

Ιονία οδός – Άρτα

Επ’ αόριστον παραμένει κλειστός ο κόμβος Αγίου Δημητρίου της Ιονίας Οδού στην Άρτα, από τα τρακτέρ.

Παράλληλα, αγρότες και κτηνοτρόφοι από το Κομπότι, συνεχίζουν τους δίωρους αποκλεισμούς, καθημερινά από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, σε παράδρομο όπου η τροχαία κάνει εκτροπή της κυκλοφορίας, λόγω του μπλόκου του Αγίου Δημητρίου, με αποτέλεσμα να διακόπτεται η συγκοινωνία στην εθνική οδό Ιωαννίνων -Αντίρριου.

Το μπλόκο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας στο Λούρο έχει ενισχυθεί και σύμφωνα με τον πρόεδρο Σπύρο Κλινάκη βρίσκεται σε καθημερινή επικοινωνία, με το πανελλαδικό συντονιστικό.

Οι αγρότες του νομού Ιωαννίνων, έπειτα από σύσκεψη των συλλόγων τους για την οργάνωση και τον σχεδιασμό των κινητοποιήσεών τους, αποφάσισαν τον συμβολικό αποκλεισμό της Εφορίας την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου, ενώ αμέσως μετά θα καθοριστεί η μορφή συνέχισης του αγώνα τους.

Μακεδονία

Οριστικές αποφάσεις θα πάρουν οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας, σήμερα Παρασκευή σε νέα γενική συνέλευση στο Πολύκαστρο Κιλκίς.

«Σκεφτόμαστε να είναι δύο τα μπλόκα, ένα πιθανότατα στο τελωνείο των Ευζώνων κι ένα στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής αγροτών Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος.

Φθιώτιδα

Έστησαν το πρώτο μπλόκο στον κόμβο της Ανθήλης αγρότες της Φθιώτιδας προειδοποιώντας την κυβέρνηση να σταματήσει την αντιαγροτική πολιτική γιατί σε διαφορετική περίπτωση, θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας.

Οι αγρότες της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου της Ανθήλης καλούν τους συναδέλφους τους να στηρίξουν τον αγώνα των αγροτών και να βρεθούν στο πλευρό τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα