Αξιωματούχος Ε.Ε: Πιθανό ένα σημαντικό βήμα σήμερα στις Βρυξέλλες – Πολιτικά τα εμπόδια για την Ελλάδα

12:42 4/4/2017 - Πηγή: BankWars

Αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωησης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα σημαντικό βήμα στις σημερινές επαφές Τσακαλώτου, Αχτσιόγλου, Χουλιαράκη στις Βρυξέλλες, με στόχο την άρση του αδιεξόδου, εν όψει του Eurogroup της 7ης Απριλίου.

Ο αξιωματούχος τόνισε ότι τα εμπόδια είναι πολιτικά και όχι τεχνικά, σημειώνοντας ότι δεν έχουν αλλάξει οι προϋπόθέσεις για εκταμίευση της δόσης. Όπως ξεκαθάρισε, τα εκκρεμή ζητήματα που αφορούν το φορολογικό, το ασφαλιστικό και την ενέργεια, πρέπει να κλείσουν.

Οι

υπουργοί Ευκλείδης Τσακαλώτος, Έφη Αχτσιόγλου και Γιώργος Χουλιαράκης θα μεταβούν εκτάκτως στις Βρυξέλλες για να προσπαθήσουν μέχρι τις 6 Απριλίου να αποσπάσουν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή μια συμφωνία με τους δανειστές έως το Eurogroup της Παρασκευής, αλλά και να βρουν λύση με την εμπλοκή που προκάλεσε η απόφαση των δανειστών να μην στείλουν την τρόικα στην Αθήνα.

Οι υπουργοί θα διαπραγματευτούν πάνω στα ανοιχτά θέματα για τον χρόνο περικοπής των συντάξεων και του αφορολόγητου καθώς και τις αλλαγές στα εργασιακά.

Λιγοστές, αλλά υπαρκτές οι θετικές πιθανότητες, παρά το γεγονός ότι στην ατζέντα του Eurogroup της Παρασκευής στη Μάλτα, η Ελλάδα είναι το τέταρτο θέμα, άρα κανένας δεν ποντάρει σε υπογραφή συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο.

Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα, ο αξιωματούχος ανέφερε πως υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί, καθώς την επόμενη εβδομάδα είναι οι διακοπές του Πάσχα και την αμέσως επόμενη είναι η εαρινή σύνοδος του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον, όπου ναι μεν θα συγκεντρωθούν οι περισσότεροι παίχτες, ωστόσο δε θα υπάρχει χρόνος για αναλυτικές συζητήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα