Α.ΤΣΙΠΡΑΣ: “Ευχαριστώ τον πρόεδρο του ΣΕΒ!” Τι είπε στην κλειστή συνέλευση των βιομηχάνων – Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο

Την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να διαδραματίσει ρόλο στις μείζονες κυβερνητικές επιλογές έως τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών στην οποία ζητεί επιμόνως, εξέφρασε ο πρόεδρός του κόμματος Α. Τσίπρας από βήματος Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ. Προσκλητήριο στους βιομηχάνους για μια νέα κοινωνική συμφωνία

για την παραγωγική ανάπτυξη και ανασυγκρότηση της χώρας απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας, ευχαριστώντας τον απερχόμενο πρόεδρο του ΣΕΒ, Δημήτρη Δασκαλόπουλο για “ουσιαστική λειτουργική συνεργασία”.

“Σας ζητάμε να αναλάβετε τη δική σας παραγωγική ευθύνη για την ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη της της παραγωγικής οικονομίας, σας καλούμε σε μια νέα κοινωνική συμφωνία, για μια πραγματικά νέα Ελλάδα”, είπε.

Πρόσθεσε δε, επικαλούμενος διεθνή δημοσιεύματα, ότι η “νίκη ΣΥΡΙΖΑ ευνοεί την Ελλάδα για ευνοική διαπραγμάτευση στο θέμα του χρέους”.

Κατόπιν τούτων, όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας, η κυβέρνηση δεν δικαιούται “να συνεχίσει να κλείσει οποιαδήποτε μείζονα διαπραγμάτευση”.

Κατά τον ίδιο, αντιθέτως, “πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι είναι σε διαδικασία αποδρομής δε δικαιούται να μη λογαριάζει την αξιωματική αντιπολίτευση χωρίς τη συμφωνία του πρώτου κόμματος”.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι η κυβέρνηση “δεν μπορεί λοιπόν για τον Διοικητή της ΤτΕ ή για τον επίτροπο να μην λάβει υπόψη τη γνώμη μας”.

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Τσίπρας ανέπτυξε σημεία του οικονομικού σχεδίου για την ανασυγκρότηση της χώρας το οποίο θα ακολουθήσει άμα τη αναλήψει της διακυβέρνησής της.

Στο κομμάτι των επενδύσεων ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι οΣΥΡΙΖΑ για να επιτύχει την έξοδο από την κρίση θα στηρίξει επενδύσεις με υψηλή προστιθέμενη αξία, πρόσθεσε ωστόσο ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα ισχυρό επενδυτικό σοκ από το εξωτερικό.

Τάχθηκε κατά του μοντέλου της “φθηνής ανάπτυξης” όπως αυτή επιβλήθηκε από το μνημόνιο μέσω της μείωσης των μισθών και της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων.

Ο ίδιος τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποτρέψει την ιδιωτικοποίηση κρίσιμων πόρων και σε αυτήν την κατεύθυνση είναι σημαντική η απόφαση του ΣτΕ για την ΕΥΔΑΠ, ενώ πρόσθεσε ότι θα αποτρέψει τις εξαγορές από κερδοσκοπικά κεφάλαια.

Συγκεκριμένα, μίλησε για

* Επαναφορά βασικού μισθού στα 752 ευρώ
*Αναδιανομή του εισοδήματος προς τα ευάλωτα κοινωνικά στρώματα
*Ρύθμιση των κόκκινων δανείων των τραπεζών για ελάφρυνση νοικοκυριών και
επιχιερήσεων
* Διαφανές, σταθερό και δίκαιο φορολογικό πλαίσιο όπου θα φορολογούνται τα κέρδη και όχι η παραγωγή.
* Μείωση ενεργειακού κόστος στη βιομηχανία
*Δωρεάν ρεύμα σε νοικοκυριά ως 300 κιλοβατώρες το
μήνα και μείωση η τιμή για τη βιοτεχνία
*Άνοιγμα των αγορών από τα καρτέλ με σύγχρονη νομοθεσία και ενισχυμένη Επιτροπή Ανταγωνισμού
*Στοχευμένες πολιτικές χρηματοδότησης επιχειρήσεων από αναπτυξιακό φορέα ειδικού σκοπού.

Απευθυνόμενος στη νέα διοίκηση του ΣΕΒ, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι προσδοκά “σε συνεργασία με ειλικρίνεια” καθώς και την ανάπτυξη μιας λειτουργικής θεσμικής σχέσης το σύνδεσμο.

“Έχουμε δύσβατο δρόμο θα παραλάβουμε καμένη γη. Στόχος μας να την επανενώσουμε ώστε να την οδηγήσουμε στο δρόμο της ανάπτυξης”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Πηγή:www.capital.gr

Original article: Α.ΤΣΙΠΡΑΣ: “Ευχαριστώ τον πρόεδρο του ΣΕΒ!” Τι είπε στην κλειστή συνέλευση των βιομηχάνων – Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο.

Keywords
Αναζητήσεις
σετε συνελευση τσιπρας
Τυχαία Θέματα