Ασυγκράτητη η Wall μετά τις δηλώσεις Πάουελ – Άνοδος σε πετρέλαιο-χρυσό

Σε ιστορικά υψηλά έκλεισαν την Τετάρτη και οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Steet, καθώς ολοένα και περισσότερες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μείωση στην εξάπλωση του κοροναϊού. Φτερά στη Wall Street έδωσε και ο επικεφαλής της FED Τζερόμ Πάουελ, όταν  στο πλαίσιο της ομιλίας του σε επιτροπή της Γερουσίας είπε ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει επιθετικά τα όπλα που διαθέτει, όπως ένα πιθανό πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) με μαζική αγορά αμερικανικών κρατικών ομολόγων, προκειμένου να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο μιας πιθανής ύφεσης.

Πάουελ: Η FED θα προχωρήσει σε QE αν δει πως υπάρχει κίνδυνος ύφεσης

Ο Dow Jones κέρδισε 275,08 μονάδες – 0,94%, στις 29.550,76 μονάδες, ο S&P 500 κέρδισε  21,28 μονάδες – 0,63%, κλείνοντας  στις 3.379,03 μονάδες και ο Nasdaq 87,02 μονάδες – ή 0,90%, στις 9.725,96 μονάδες.

Η μετοχή της UnitedHealth σημείωσε κέρδη άνω του 4%. Nike, Apple και Caterpillar σημείωσαν κέρδη άνω του 2%. Οι κλάδοι της τεχνολογίας και της ενέργειας ηγήθηκαν των κερδών στον S&P 500, με κέρδη άνω του 1%.

ΧΡΥΣΟΣ

Με κέρδη έκλεισε την Τετάρτη ο χρυσός, ανακάμπτοντας από τις αρχικές του απώλειες, αντλώντας ώθηση από τα σχόλια του προέδρου της Federal Reserve Τζερόμ Πάουελ ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα χρησιμοποιήσει την ποσοτική χαλάρωση ως όπλο σε ενδεχόμενη ύφεση της οικονομικής δραστηριότητας.

Το συμβόλαιο παράδοσης Απριλίου έκλεισε με κέρδη 0,1% , στα 1.571,60 δολάρια η ουγγιά.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Ανοδικά έκλεισαν την Τετάρτη και οι τιμές του πετρελαίου.

Το αμερικανικό αργό  παράδοσης Μαρτίου σημείωσε άνοδο 2,5%, κλείνοντας στα 51,17 δολ. το βαρέλι. Το Brent παράδοσης Απριλίου κέρδισε 3,3%, κλείνοντας στα 55,79 δολάρια το βαρέλι.

Σε νέα επίπεδα ρεκόρ συνέχισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Keywords