ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ: Έφαγαν τις αποταμιεύσεις των πελατών και οι εκκαθαριστές δίνουν αποζημίωση στο 20%!

11:54 9/1/2016 - Πηγή: BankWars

Την προσεχή Τρίτη θα εκδικαστεί στο Πρωτοδικείο Αθηνών η υποβολή ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει οι ζημιωθέντες πελάτες της πρώην ασφαλιστικής εταιρείας ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ έναντι της λίστας των δικαιούχων αποζημίωσης που έχει αναρτηθεί από τους εκκαθαριστές.Το γεγονός που έχει εξοργίσει τους ασφαλισμένους είναι ότι στη λίστα δεν συμπεριλαμβάνεται περίπου το 80% των δικαιούχων και μάλιστα χωρίς

αιτιολογική έκθεση. Εκπρόσωποι των ζημιωθέντων της Ασπίς θεωρούν την κίνηση αυτή άδικη και παράνομη.

• Αναμένεται η συζήτηση στη Βουλή της επερώτησης για την υπόθεση ΑΣΠΙΣ, που έχει καταθέσει ο βουλευτής του Ποταμιού κ. Χάρης Θεοχάρης.

Γενικότερα, η όλη υπόθεση φαίνεται να παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες πολιτικές διαστάσεις, καθώς εκπρόσωποι των ζημιωθέντων έχουν προχωρήσει σε επαφές με πολιτικούς των περισσότερων πολιτικών κομμάτων (επίκειται μάλιστα συνάντηση και με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα), έχοντας φτάσει ακόμη και στο γραφείο του πρωθυπουργού.

Ενεργό ρόλο στην όλη υπόθεση παίζει και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος πέρα από συναντήσεις που έχει κάνει για το θέμα με ανώτατα στελέχη της Τραπέζης της Ελλάδος, προτίθεται να φέρει το ζήτημα στο Ευρωκοινοβούλιο (ήδη έχουν ενημερωθεί οκτώ Έλληνες ευρωβουλευτές, δύο εκ των οποίων μάλιστα γνωρίζουν από πρώτο χέρι την υπόθεση καθώς είναι και αυτοί ασφαλισμένοι της Ασπίς Πρόνοια).

«Το πρόβλημα είναι πως ο όγκος των συμβολαίων είναι τόσο μεγάλος που δεν θα μπορέσουν να ασκηθούν αιτήσεις ανακοπών για την πλειοψηφία των ασφαλισμένων» υποστήριξε ο πρόεδρος του Συλλόγου των Ζημιωθέντων κ. Νίκος Κεχαγιάογλου σε χθεσινή εκδήλωση στα πλαίσια του πολυσυνεδρίου Money Show, κατηγορώντας τους εκκαθαριστές ότι προκάλεσαν αναίτια απίστευτη ταλαιπωρία σε εκατοντάδες χιλιάδες άτομα τα οποία περιμένουν χωρίς αποτέλεσμα δικαίωση από το φθινόπωρο του 2009!

Το ευχάριστο πάντως, σύμφωνα με τον κ. Κεχαγιάογλου είναι πως σε περίπτωση που λυθεί το πρόβλημα με τη λίστα των δικαιούχων, τότε θα μπορούσε μέσα στην άνοιξη του 2016 να αρχίσει μια σταδιακή αποκατάσταση των ασφαλισμένων από τα έσοδα της εκκαθάρισης (εκτίμηση ότι θα μπορούσε να ανακτηθεί μέσω αυτής το 15% των αποζημιώσεων για τους ασφαλισμένους της Ασπίς και το 80% της Commercial Value) ενώ για το 70% του υπόλοιπου ποσού σκοπός είναι να ασκηθούν πιέσεις προκειμένου το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής να δανειστεί κεφάλαια για να τα καταβάλει στους δικαιούχους.

Από την άλλη πλευρά πάντως, κύκλοι της αγοράς θεωρούν πως ο περιορισμός της λίστας των δικαιούχων έχει ως σκοπό να ψαλιδίσει το ποσό της αποζημίωσης από τα 600 εκατ. σε λιγότερα από 240 εκατ. ευρώ και έτσι η «τρύπα» να συρρικνωθεί δραστικά. Μάλιστα δεν αποκλείεται να υπάρξει και κάποια κίνηση του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής που να αμφισβητεί το κατά πόσο θα πρέπει να αποζημιωθούν ορισμένες κατηγορίες ασφαλιστικών συμβολαίων.

Πηγή: Euro2day

Keywords
Τυχαία Θέματα