ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Ο Σόιμπλε θα είναι ο νέος πρόεδρος της Bundestag – Αγωνία στο Μαξίμου

Ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εγκαταλείπει το υπουργείο Οικονομικών και θα γίνει πρόεδρος της κάτω βουλής του γερμανικού κοινοβουλίου, υποστηρίζει σε αποκλειστικό της δημοσίευμα η εφημερίδα Bild.Οι εξελίξεις αφορούν άμεσα την Ελλάδα, καθώς η κυβέρνηση αναμένει με αγωνία τον διάδοχο του Σόιμπλε

στο υπουργείο Οικονομικών.

Σημειώνεται ότι το Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα, ένα από τα πιθανά κόμματα που θα συνεργαστούν με την Μέρκελσε ενδεχόμενο συνασπισμό, έχουν ζητήσει τη θέση του ΥΠΟΙΚ σε οποιαδήποτε κυβέρνηση κληθούν να στηρίξουν και έχει ταχθεί υπέρ της συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και κατά της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η πολιτική που εφαρμόζει η Γερμανία απέναντι στην Ελλάδα δεν πρόκειται να αλλάξει, αν και τα πράγματα θα δυσκολέψουν όσον αφορά το χρέος, σε περίπτωση που το ΥΠΟΙΚ περάσει στα χέρια των φιλελεύθερων του Κριστιάν Λίντνερ.

«Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα ήταν ασφαλώς ένας καλός πρόεδρος της Βουλής (Bundestag)» ανέφερε ο αντιπροέδρος του Φιλελεύθερου Κόμματος της Γερμανίας (FDP), Βόλφγκανγκ Κουμπίτσκι, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Rheinische Post» του Ντίσελντορφ, η οποία θα δημοσιευτεί αύριο.

«Βέβαια ποιον θα προτείνει το αποφασίζει αποκλειστικά η ίδια η Χριστιανοδημοκρατική Ενωση (CDU/CSU)» πρόσθεσε ο φιλελεύθερος πολιτικός.

Ο κ. Κουμπίτσκι θα είναι υποψήφιος του FDP για διάφορα υπουργεία στις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό τρικομματικής κυβέρνηση με τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Πράσινους και ένα από αυτά είναι και το υπουργείο Οικονομικών, όπως έχουν επανειλημμένα δηλώσει προεκλογικά οι Φιλελεύθεροι.

Σημειώνεται ότι η θέση του προέδρου της Bundestag θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, διότι οι συνεδριάσεις της προβλέπονται θυελλώδεις λόγω της παρουσίας του ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική για την Γερμανία» (ΑfD).

Keywords
Τυχαία Θέματα