Απέκλεισαν το Reuters από την τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων

Το “φυσάνε και δεν κρυώνει” στην Νοτια Κορέα και στη ΔΟΕ με το Reuters, που διέρρευσε κατά λάθος φωτογραφίες από την πρόβα για την τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο δημοσίευσε φωτογραφίες από τη στιγμή που ανάβει

ο βωμός, αποκαλύπτοντας τη στιγμή της έκπληξης στην τελετή.

Αν και στη συνέχεια το Reuters απέσυρε τις φωτογραφίες- έπειτα από τα παράπονα των «αθάνατων» και των Νοτιοκορεατών διοργανωτών- η ΔΟΕ απέσυρε τις διαπιστεύσεις των δημοσιογράφων και φωτογράφων του πρακτορείου, για την τελετή έναρξης, που θα γίνει στις 9 Φεβρουαρίου.

Η διαρροή έγινε τα μεσάνυχτα της Κυριακής και το πρωί της Δευτέρας το πρακτορείο ενημέρωσε τους συνδρομητές του ότι οι φωτογραφίες εστάλησαν κατά λάθος, τους ζήτησε να τις διαγράψουν και απολογήθηκε για την όποια αναστάτωση προκάλεσε.

Παράλληλα, η οργανωτική επιτροπή ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επιβάλει σοβαρές κυρώσεις σε ΜΜΕ και δημοσιογράφος που δεν σέβονται το εμπάργκο που έχει επιβληθεί σε ό,τι αφορά τις τελετές έναρξης και λήξης των Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων.

Μάλιστα ο φωτογράφος που τράβηξε τις επίμαχες φωτογραφίες, θα δεχθεί ολικό εμπάργκο στους αγώνες, καθώς δεν θα επιτραπεί η είσοδός του σε κανέναν αγώνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα