Alpha Bank: Πόσο μισθό θα παίρνουν οι υπάλληλοι

12:31 4/7/2013 - Πηγή: BankWars

Υπεγράφη σήμερα από τον Σύλλογο Προσωπικού Alpha Bank η νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για την ενιαία αντιμετώπιση του συνόλου του ανθρωπίνου δυναμικού της Τράπεζας. Δεν θα υποστούν μειώσεις οι αποδοχές που δεν υπερβαίνουν τα 1800 ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του συλλόγου η νέα
σύμβαση προβλέπει:- Γίνεται πράξη η ομογενοποίηση των όρων και συνθηκών εργασίας του συνόλου των εργαζομένων στην Τράπεζα με την ένταξη όλων στον Οργανισμό Προσωπικού Alpha Bank. Αυτή η ρύθμιση είναι η μεγαλύτερη διασφάλιση της εργασίας μας.
- Καμία μείωση αποδοχών για το σύνολο του Προσωπικού που οι αποδοχές δεν υπερβαίνουν τα 1800€.
- Επεκτείνεται σε όλους τους εργαζόμενους στην Τράπεζα η δυνατότητα μείωσης της δόσης στεγαστικών δανείων (ΣΣΕ Τραπεζών – ΟΤΟΕ) κατά τα 50% για χρονικό διάστημα 3 ετών.
- Στα καταναλωτικά Δάνεια Προσωπικού (Alpha 700, Alpha όλα σε ένα, Alpha διευκόλυνση) ισχύουν οι όροι της ΕΣΣΕ 2012 για το σύνολο των εργαζομένων.
- Μειώνεται το επιτόκιο προσωπικών δανείων ποσού (3) μισθών και (2) μισθών από 2,5% σε 2% με δυνατότητα εξοφλήσεως του 36, 48, 60 και 72 μηνιαίες δόσεις.
- Πέραν των στεγαστικών δανείων βάσει ΣΣΕ το προϊόν «Alpha Δάνεια Κατοικία Προσωπικού» συνεχίζει να ισχύει για το σύνολο των εργαζομένων.
- Στις κάρτες VISA, MASTERCARD, και AMERICAN EXPRESS ισχύουν οι όροι της ΕΣΣΕ 2012 για το σύνολο των εργαζομένων (επιτόκιο 4,5%).
- Με την έναρξη της Επιχειρησιακής Σύμβασης και τα υπηρεσιακά Συμβούλια (πειθαρχικά, προαγωγών, δανείων κλπ) είναι τα προβλεπόμενα του οργανισμού της Alpha Bank στα οποία συμμετέχει ο αντιπροσωπευτικός Σύλλογος.
- Το πρόγραμμα παροχής εφάπαξ (ΑΧΑ) των συναδέλφων που έχουν προσληφθεί μετά το 1993 επεκτείνεται, εφόσον το επιθυμούν, και στους συναδέλφους της πρώην Εμπορικής.
- Η σημαντική όμως ρύθμιση της ΕΣΣΕ είναι η ρήτρα διασφάλισης των κατακτήσεων μας με την υπογραφή της παρακάτω διάταξης:
«Ευνοϊκότεροι όροι και συνθήκες εργασίας, ρυθμίσεις μισθολογικές και πάσης φύσεως θεσμικές ή λοιπές παροχές που έχουν θεσπισθεί με διατάξεις νόμων, Ε.Γ.Σ.Σ.Ε., καθώς και με τον Οργανισμό Προσωπικού, διατάξεις Σ.Σ.Ε., Δ.Α., Κανονισμούς, Πρακτικά Συμφωνίας, Αποφάσεις Δ.Σ. της Τραπέζης και Πράξεις Διοικήσεως δεν θίγονται από την παρούσα αλλά εξακολουθούν να ισχύουν και να εφαρμόζονται στο Προσωπικό της Τραπέζης.»

Keywords
Αναζητήσεις
ποσα παιρνει ενας υπαλληλος τραπεζας, τι αποδοχες εχουν οι τραπεζικοι υπαληλοι
Τυχαία Θέματα