ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΠΛΟΚΑ: ΣΤΟ ΠΑΡΑ 5′ ΤΗΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ;

Σοβαρές ενδείξεις ότι τα αγροτικά μπλόκα στις αμέσως επόμενες ημέρες θα αποτελούν παρελθόν. Σήμερα, άνοιξαν τα Τέμπη, ο Προμαχώνας αλλά και ο Ισθμός. Οι αγρότες, το πιθανότερο, θα συνεχίσουν με άλλες μορφές αγώνα, καθώς μάλιστα διαπιστώνουν ότι η όλη κατάσταση με το μεταναστευτικό και την οικονομία, δημιουργούν συνθήκες που η κοινωνία και η οικονομία δεν έχουν άλλες αντοχές να ταλαιπωρούνται και από το κλείσιμο δρόμων. Στην τάση αποκλιμάκωσης, ρόλο έπαιξε και η εισαγγελική παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο.

Πάντως, είναι σχετικά νωρίς να μιλήσει κανείς για οριστική λύση,

καθώς σε πολλά μπλόκα, όπως αυτό του Κάστρου, η άποψη που κυριαρχεί είναι να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις, επισημαίνοντας ότι η παρέμβαση της Εισαγγελίας έγινε για εκφοβισμό και ότι η κυβέρνηση δεν θα τολμήσει να στείλει τα ΜΑΤ για να ανοίξουν δρόμοι.

ΑΓΡΟΤΕΣ: Παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο για να ανοίξουν τα μπλόκα

Άνοιξαν τα Τέμπη

Σε άνοιγμα της Κοιλάδας των Τεμπών και της γέφυρας του Πηνειού στην διασταύρωση με το Στόμιο προχώρησαν λίγο πριν τις 5 το απόγευμα οι αγρότες του μπλόκου.

Όπως λένε, προέβησαν σε αυτήν την ενέργεια σε ένδειξη καλής θελήσεως επειδή ο καιρός επιδεινώθηκε και η κίνηση από τις εναλλακτικές διαδρομές είναι πιο δύσκολη, αλλά και προκειμένου να διευκολυνθεί η επιστροφή των συναδέλφων τους από το μπλόκο της Νίκαιας αλλά και άλλα μπλόκα που πήγαν σήμερα στον Προμαχώνα.

Σημειώνουν ότι η Κοιλάδα θα παραμείνει σήμερα ανοιχτή όλο το βράδυ και στην συνέχεια θα αποφασίσουν τι θα πράξουν

Ανοιξε και ο Προμαχώνας

«Ελευθέρας» έδωσαν λίγο μετά τις 15.30 το μεσημέρι στο τελωνείο του Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι που έχουν στήσει μπλόκο για περισσότερο από ένα μήνα επί ελληνικού εδάφους. Η κίνηση έγινε σε «ένδειξη καλής θέλησης» και ενόψει του ραντεβού που ορίστηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Περνάνε όλα, τα ιδιωτικής χρήσης οχήματα και τα λεωφορεία, αλλά και τα φορτηγά και οι νταλίκες», επισήμανε το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου, Ανέστης Κεμανετζόγλου, προσθέτοντας «ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους που ήρθαν σήμερα στο Προμαχώνα από κάθε γωνία της χώρας»..

Τέλος και στο μπλόκο του Ισθμού

Μετά από 33 μέρες σκληρού αγώνα οι αγρότες της Κορινθίας ,οι οποίοι χαρακτηρίστηκαν από τα πιο σκληρά και συνεπή μπλοκ της Ελλάδας , αποχώρησαν σήμερα το πρωί από το μπλόκο του Ισθμού Κορίνθιου στα διόδια Καλαμακίου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα parapolitikaargolida.gr, η γενική τους συνέλευση αποφάσισε να σταματήσουν την συγκεκριμένη μορφή κινητοποιήσεων και να συνεχίσουν πιο δυναμικά με διαφορετικούς τρόπους τον αγώνα τους.

Αντιθέτως, οι αγρότες της Λακωνίας και της Αρκαδίας παραμένουν στα μπλόκα και τα ενισχύουν, μεταφέροντας στη Νεστάνη τα τρακτέρ που βρίσκονταν στον Ισθμό, περιμένοντας διευκρινίσεις σε επιμέρους ζητήματα από τα αρμόδια υπουργεία για θέματα που συζητήθηκαν και ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα.

Keywords
Αναζητήσεις
zvdia lefakis
Τυχαία Θέματα