ΑΓΟΡΕΣ – ΕΥΡΩΠΗ: Πιέσεις στη Μαδρίτη – Υποτονικό κλίμα εν όψει Χριστουγέννων

Πιέσεις δέχεται το χρηματιστήριο της Μαδρίτης μετά την οριακή πλειοψηφία που εξασφάλισαν στις έδρες του κοινοβουλίου οι Καταλανοί αυτονομιστές στις τοπικές εκλογές, επιδεινώνοντας την πολιτική κρίση που έχει πλήξει την οικονομία και έχει οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις εκτός της Καταλονίας.

Ο ισπανικός δείκτης IBEX σημείωσε πτώση 1,1%. Η Banco Sabadell και η Caixabank, που έχουν τη μεγαλύτερη έκθεση στην Καταλονία και μετέφεραν την έδρα τους μετά το δημοψήφισμα

του Οκτωβρίου για την ανεξαρτησία, σημείωσαν βουτιά από 2,7% έως 3,4%. Απώλειες σημείωσαν και οι μετοχές των Santander, Bankia και BBVA.

Καθώς κλιμακώνονται οι πολιτικοί κίνδυνοι, οι χρηματοπιστωτικές μετοχές ασκούσαν τις μεγαλύτερες πιέσεις στις ευρωπαϊκές μετοχές. Ο τραπεζικός δείκτης της ευρωζώνης υποχώρησε κατά 0,8%.

Οι ισπανικές μετοχές σημείωναν τις μεγαλύτερες απώλειες στον δείκτη Stoxx της Eυρωζώνης, ο οποίος υποχώρησε μόλις 0,2%, επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες των αναλυτών ότι η όποια αναταραχή από τις εκλογές στην Καταλονία θα περιοριστεί κυρίως στην Ισπανία. Ο γερμανικός DAX σημείωνε πτώση 0,1% όπως και ο γαλλικός CAC 40.

Keywords
Τυχαία Θέματα