Αγωγή στη Vodafone από την MTS του Α. Πάπιστα

Αγωγή 250 εκατομμυρίων ευρώ εναντίον της Vodafone κατέθεσε η MTS, η ελληνική εταιρεία λιανικού εμπορίου του Αθ. Πάπιστα που πουλά συμβόλαια Vodafone και υπηρεσίες στη Βόρειο Ελλάδα.

Όπως

αποκαλύπτουν οι Financial Times, η καταγγελία αναφέρει ότι η Vodafone, η οποία είχε μερίδιο 40% στην MTS, μέχρι το 2011 είχε 67 υποκαταστήματα Vodafone στο πλαίσιο της 11χρονης συνεργασίας με το βρετανικό όμιλο. Υποστηρίζει ότι η Vodafone πρακτικά απαγόρευσε τη δυνατότητα της MTS να συνεχίσει τις δραστηριότητές της με την ακύρωση αναδιάρθρωσης δανείων, αλλά και τον τερματισμό της συμφωνίας για υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης. Αναφέρει επίσης ότι η Vodafone εκμεταλλεύθηκε την οικονομική εξάρτηση της MTS από το βρετανικό όμιλο εμποδίζοντας ακόμη και την εισαγωγή της στο ελληνικό χρηματιστήριο.

«Ο κύριος και η κυρία Πάπιστα και ο όμιλος επιχειρήσεων Πάπιστα στην Ελλάδα έχουν καταθέσει αγωγές εναντίον της Vodafone Greece μετά τον τερματισμό της μακρόχρονης εμπορικής συνεργασίας» αναφέρει η ανακοίνωση του βρετανικού ομίλου και συμπληρώνει: «Οι αγωγές είναι αβάσιμες και οι αναφερόμενες ζημίες είναι εντελώς υπερβολικές. Η Vodafone θα αμυνθεί σθεναρά».

Η MTS υποστηρίζει ότι απώτερος στόχος της Vodafone για τον τερματισμό της συνεργασίας ήταν να αποκτήσει τα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης σε χαμηλές τιμές αποκλείοντας παράλληλα από κλάδο έναν τοπικό χονδρέμπορο και λιανέμπορο. Υπολογίζει ότι υπέστη ζημία 205,5 εκατ. ευρώ και διεκδικεί επιπλέον 50 εκατ. ευρώ για τους ιδιοκτήτες της MTS, τον κ. Πάπιστα και την κα. Λουκία Φλώρου, για την εκτέλεση αποζημιώσεων από τις ελληνικές τράπεζες. Ο κ. Πάπιστας ισχυρίζεται επίσης ότι η Vodafone τον εμπόδισε να πουλήσει το 60% της επιχείρησης σε τρίτους. Η αγωγή κατατέθηκε σε ελληνικό πρωτοβάθμιο δικαστήριο και η ακροαματική διαδικασία ορίστηκε για τον Απρίλιο του 2016.

Η MTS αναφέρει επίσης ότι λειτουργούσε καταστήματα franchise της Vodafone που αντιπροσώπευαν το ένα πέμπτο της παρουσίας της στο λιανικό εμπόριο στην Ελλάδα, απασχολώντας 250 άτομα. Ήταν το μεγαλύτερο δίκτυο λιανικής για τη Vodafone στην Ελλάδα μέχρι τη συμφωνία του 2000. Τώρα δεν βρίσκεται σε εκκαθάριση, αλλά πλέον απασχολεί μόλις δύο άτομα.

Original article: Αγωγή στη Vodafone από την MTS του Α. Πάπιστα.

Keywords
Τυχαία Θέματα