Wood: Οι εκροές από το Χ.Α θα φτάσουν τα 211 εκατ. λόγω MSCI

Οι εκροές κεφαλαίων από το Χρηματιστήριο Αθηνών λόγω της τελευταίας αναδιάρθρωσης των δεικτών MSCI αναμένεται να φτάσουν τα 211 εκατ., σύμφωνα με την εκτίμηση της Wood.

Oι εκροές εκτιμάται ότι θα είναι μεγαλύτερες στη μετοχή της Eurobank

και θα φτάσουν σχεδόν στο μισό του συνόλου και στα 104,4 εκατ. δολ. Οι εκροές στην Πειραιώς θα διαμορφωθούν στα 31,6 εκατ. δολ. και στην Εθνική Τράπεζα στα 70,5 εκατ. δολ.

Η Wood πάντως εκτιμά πως οι αλλαγές της MSCI, οι οποίες θα τεθούν σε ισχύ μετά το κλείσιμο της 30ης Νοεμβρίου, θα οδηγήσουν σε εκροές από όλες τις ελληνικές μετοχές του δείκτη MSCI Greece και όχι μόνον από τις τρεις συστημικές τράπεζες. Εκτιμά πως οι εκροές στην Alpha Bank θα διαμορφωθούν στα 0,8 εκατ. δολ., στην Jumbo στα 0,7 εκατ. δολ. στην Motor Oil στα 0,6 εκατ. δολ., στον ΟΠΑΠ στα 0,9 εκατ. δολ., στον ΟΤΕ στα 1,2 εκατ. δολ. και στον Τιτάν στα 0,5 εκατ. δολ.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει των αλλαγών που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, από τον MSCI Standard Greece αφαιρούνται οι μετοχές των Εθνικής, Τράπεζας Πειραιώς και Eurobank οι οποίες προστίθενται στον MSCI Small Cap.

Eπίσης από τον Small Cap διαγράφεται η μετοχή της Ελλάκτωρ.

Ωστόσο, η στάθμιση του ΟΤΕ ανεβαίνει στο 26,1% από 21,1% σήμερα, του ΟΠΑΠ στο 20% από 16,1% και της Jumbo στο 14,5% από 11,8%. Ακολούθως η στάθμιση της Alpha φθάνει στο 18,6% από 15,1% σήμερα, της Motor Oil στο 11,4% από 9,2% και της Τιτάν στο 9,4% από 7,6%.

Ολες οι αλλαγές στους δείκτες θα τεθούν σε ισχύ μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης της 30ης Νοεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα