Super League: Παράταση στην στέψη για τον ΠΑΟΚ – Όλα τα αποτελέσματα και η βαθμολογία

Μια εβδομάδα ακόμα θα χρειαστεί να περιμένουν για να γιορτάσουν το πρωτάθλημα οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, αφού η ΑΕΛ χάλασε το «πάρτι» του Δικεφάλου αποσπώντας ισοπαλία με 1-1!

Σα να μην έφτανε αυτό, ο ΠΑΟΚ έχασε τον Βιεϊρίνια με τραυματισμό στο γόνατο και αγωνιά για την κατάστασή του ενόψει του –πολύ πιθανού- τελικού Κυπέλλου με την ΑΕΚ στις 11 Μαΐου.

Η

ομάδα του Λουτσέσκου, πάντως, θα πρέπει να… αυτοκτονήσει για να μην κατακτήσει το πρωτάθλημα, αφού της αρκεί ένας βαθμός κόντρα στον Λεβαδειακό στην Τούμπα.

Για εννέα λεπτά ο Δικέφαλος του Βορρά, κρατούσε τον τίτλο στα χέρια του, με το γκολ του Πέλκα στο 55ο λεπτό. Όμως ένας γρήγορος συνδυασμός της ΑΕΛ που κινήθηκε από δεξιά προς τα αριστερά, έφερε τον Ζίβκοβιτς να πασάρει στον Γιακιμόβσκι και τον τελευταίο να στέλνει την μπάλα στην αριστερή γωνία του Πασχαλάκη. Ο ΠΑΟΚ δεν πήρε το ποθούμενο τρίποντο, η ΑΕΛ πήρε έναν σπουδαίο πόντο που την φέρνει στους 31, δύο πιο πάνω από τους υπόλοιπους που παλεύουν για τη σωτηρία.

Ξέσπασμα του Ολυμπιακού, 4-0 την Ξάνθη

Ο Ολυμπιακός μετέτρεψε σε επίδειξη δύναμης τον τελευταίο εφετινό αγώνα στην Super League ενώπιον του κοινού του, φτάνοντας σε ευρείας έκτασης νίκη επί της Ξάνθης με 4-0 (10΄, 16΄ Γκιγιέρμε, 44΄ Ελαμπντελαουί, 57΄ Φορτούνης), συνεχίζοντας τις εξαιρετικά παραγωγικές και θεαματικές εμφανίσεις του και παίρνοντας άτυπη ρεβάνς για τους δύο χαμένους βαθμούς στη Θράκη, στον πρώτο γύρο.

Η ομάδα του Μαρτίνς σημείωσε την 21η νίκη σε 27 ματς (δεν υπολογίζεται το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό), ενώ αυτή ήταν η πέμπτη φετινή τεσσάρα ύστερα από αυτές με ΑΕΛ, Πανιώνιο, ΑΕΚ και Άρη.

Λαμία και ΑΕΚ στο 2-2 με το μυαλό στο Κύπελλο

Ισόπαλο 2-2 έληξε το ματς στη Λαμία μεταξύ της τοπικής ομάδας και της ΑΕΚ, μετά από πολύ καλό παιχνίδι. Η ομάδα της Αθήνας προηγήθηκε μόλις στο 4ο λεπτό με τον Μάνταλο, στη συνέχεια η Λαμία αντεπιτέθηκε και ανέτρεψε το σκορ με δύο γκολ του Χερόνιμο Μπαράλες (33′ πεν., 53′), για να ισοφαρίσει στο τελικό 2-2 ο Λούκας Μπογέ στο 67ο λεπτό.

Ο ΟΦΗ 1-3 μέσα στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό

Την πρώτη εκτός έδρας νίκη του, που μπορεί όμως να του χαρίσει την παραμονή στη Super League, πέτυχε ο ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ, επικρατώντας 3-1 του Παναθηναϊκού για την 28η αγωνιστική. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν στο 42΄ με πέναλτι του Μακέντα, όμως με ένα αυτογκόλ του ίδιου παίκτη στο 57΄ και με τέρματα του Σάσι στο 71΄ και του Γιακουμάκη στο 88΄, οι Κρήτες πέτυχαν τη μεγάλη ανατροπή και βγήκαν από τη ζώνη του υποβιβασμού, ξεπερνώντας τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη, από την πλευρά της, δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί την ήττα του Άρη από τον Ατρόμητο και ουσιαστικά απώλεσε τις ελπίδες της για την πέμπτη θέση στην Super League.

Άρης – Ατρόμητος 0-2: Χόρευε στη βροχή η ομάδα του Περιστερίου

Ο Ατρόμητος για ακόμη μια χρονιά εξασφάλισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο και οριστικά την τέταρτη θέση μετά την επικράτηση του επί του Άρη το βράδυ της Κυριακής με 2-0.

Η ομάδα του Περιστερίου με γκολ των Μανούσου και Κουλούρη ο οποίος έφτασε στα 18 τέρματα χόρευε στη βροχή και πήρε ένα τρίποντο που την έφερε σε απόσταση έξι βαθμών από τους κιτρινόμαυρους.

Ο Ατρόμητος ήταν ουσιαστικός στη διάρκεια των 90λεπτων και εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που του δόθηκαν πετυχαίνοντας δυο πανέμορφα τέρματα.

Από την άλλη ομάδα του Σάββα Παντελίδη βρέθηκε πίσω στο σκορ, έδειξε να αδειάζει, και δεν κατάφερε να κάνει κάτι ώστε να μπορέσει να μπει και πάλι στο ματς και να διεκδικήσει κάτι καλό μέχρι τέλος του αγώνα.

Λεβαδειακός – Πανιώνιος 1-2: Yποβιβάστηκαν οι Βοιώτοι μετά από οκτώ χρόνια

Στην δεύτερη κατηγορία θα αγωνίζεται ο Λεβαδειακός, που ηττήθηκε από τον Πανιώνιο με 1-2 εντός έδρας.

Το σκορ άνοιξαν οι γηπεδούχοι, πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης στην Λιβαδειά. Ο Στανόγεβιτς με πανέμορφη σέντρα βρήκε το κεφάλι του Μαρκόβσκι και αυτός με δυνατή σκαστή κεφαλιά, εκτέλεσε τον Μάλερμπ και έγραψε το 1-0 του Λεβαδειακού.

Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές, πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και κατάφεραν να ισοφαρίσουν πριν το μισάωρο. Μετά από υποδειγματική αντεπίθεση και τρομερή ομαδική συνεργασία, ο Μπουμάλ σέρβιρε στον Τσιλούλη και αυτός με άπιαστο πλασέ από το ύψος της περιοχής έκανε το 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή, πίεσαν και τελικά κατάφεραν να γυρίσουν τούμπα το ματς και να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ με τον Κόρμπο να εκτελεί από το ύψος του πέναλτι στο 57′, πληγώνοντας την πρώην ομάδα του.

ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης 0-0: Με την πλάτη στον τοίχο οι Γιαννιώτες

Ενα ματς το οποίο ήθελαν και οι δύο πολλοί, αλλά τελικά δεν το πήρε κανένας διεξήχθη στα Γιάννινα, με το τελικό 0-0 να σφραγίζει τις προσπάθειες των παικτών του ΠΑΣ και του Αστέρα. Ένα αποτέλεσμα που φέρνει σε εξαιρετικά δύσκολη θέσης του γηπεδούχους στη μάχη της παραμονής.

Απόλλων Σμύρνης – Παναιτωλικός 0-1: Χωρίς να ιδρώσει η ομάδα του Αγρινίου

Ενα ακόμη τρίποντο πήρε τη φετινή σεζόν ο Παναιτωλικός επικρατώντας με 1-0 στη Ριζούπολη του Απόλλωνα Σμύρνης με τέρμα που πέτυχε ο Μπαίροβιτς στο 31′ της αναμέτρησης.

Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα με αυτή της νίκη εδραιώθηκε στην 6η θέση και κυνηγάει το στόχο της πρώτης επαρχιακής ομάδας στη φετινή Super League.

Από την άλλη ο Απόλλωνας ο οποίος εδώ και καιρό έχει αποχαιρετήσει τη Super League προσπάθησε κόντρα στον Παναιτωλικό αλλά δεν κατάφερε να πάρει ούτε ένα βαθμό.

Τα αποτελέσματα της 28ης αγωνιστικής και η βαθμολογία

ΑΕΛ-ΠΑΟΚ 1-1

Απόλλων Σμύρνης-Παναιτωλικός 0-1

Αρης-Ατρόμητος 0-2

Λαμία-ΑΕΚ 2-2

Λεβαδειακός-Πανιώνιος 1-2

Ολυμπιακός-Ξάνθη 4-0

Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 1-3

ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης 0-0

Η βαθμολογία (σε 28 αγώνες)

1. ΠΑΟΚ 74

2. Ολυμπιακός 66 -27αγ.

3. ΑΕΚ 54

4. Ατρόμητος 49

5. Άρης 43

6. Παναθηναϊκός 38 -27αγ.

7. Παναιτωλικός 36

8. Πανιώνιος 35

9. Λαμία 34

10. ΑΕΛ 31

11. Ξάνθη 29

. Αστέρας Τρίπολης 29

13. ΟΦΗ 28

14. ΠΑΣ Γιάννινα 27

15. Λεβαδειακός 21 -Υποβιβασμός

16. Απόλλων Σμύρνης 10 -Υποβιβασμός

* Ο Παναθηναϊκός άρχισε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς και ο ΠΑΟΚ με -2 βαθμούς.

* Από την ΑΕΚ έχουν αφαιρεθεί 3 βαθμοί.

Keywords
Τυχαία Θέματα