Morgan Stanley: Οι τράπεζες Θα “καθαρίσουν” από μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα ύψους 22 δισ. ευρώ το 2020 – Νέες τιμές- στόχοι

Το σχέδιο “Ηρακλής” θα βοηθήσει τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο να “καθαρίσει” από μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα ύψους 22 δισ. ευρώ το 2020, φέρνοντας τον δείκτη NPE στο 23% το επόμενο έτος, από 36% το 2019 σημειώνει η Morgan Stanley.

Όπως σημειώνει η αμερικάνικη επενδυτική τράπεζα, μετά την έγκριση του σχεδίου “Ηρακλής” από την Κομισιόν, στις προβλέψεις της για τα μοντέλα τιτλοποιήσεων για όλες της ελληνικές συστημικές τράπεζες, συμπεριλαμβάνει πλέον της κρατικές εγγυήσεις.

Σύμφωνα με το

πρόγραμμα προστασίας περιουσιακών στοιχείων “Ηρακλής”, το ελληνικό Δημόσιο θα αμειφθεί σύμφωνα με τους όρους αγοράς για τον κίνδυνο που λαμβάνει με τη χορήγηση εγγύησης σε τιτλοποιημένα NPLs, όπως αναφέρει.

Σύμφωνα με την Morgan Stanley το de-risking στους ισολογισμούς των ελληνικών τραπεζών έχει αυξήσει τις τιμές των μετοχών τους, εξέλιξη που έχει μηδενίσει σχεδόν τις πιθανότητες ενός σεναρίου συνέχισης της ανόδου.

Έτσι, η Morgan Stanley προχωρά σε αναβάθμιση της σύστασής της για τη μετοχή της Alpha Bank σε equal-weight από underweight και σε υποβάθμιση της σύστασής της για την Eurobank σε equal-weight από overweight.

Για την Πειραιώς η Morgan Stanley διατηρεί σταθερή την σύσταση underweight.

Η αμερικάνικη επενδυτική τράπεζα αύξησε στα 1,70 ευρώ την τιμή στόχο για την Alpha Bank, από 1,20 ευρώ προηγουμένως βλέποντας ωστόσο περιθώριο πτώσης της τάξης του 11%, και στα 2 ευρώ, από 1,30 ευρώ προηγουμένως για την Πειραιώς , ενώ για τη Eurobank μείωσε την τιμή στόχο στα 0,90 ευρώ, από 1 ευρώ προηγουμένως.

Αξίζει να σημειώσουμε πως στην τελευταία της έκθεση έδινε σύσταση  overweight για την Εθνική Τράπεζα με τιμή-στόχο τα 3,10 ευρώ.

Όπως επισημαίνει, οι κρατικές εγγυήσεις και το εξωτερικό περιβάλλον προσφέρουν καλύτερες προοπτικές αυτή τη στιγμή για την Alpha Βank, ενώ τα “καλά νέα” για την Eurobank έχουν ήδη αποτιμηθεί από την αγορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα