Mίχαλος: Η Ελλάδα πρέπει τώρα να βαδίσει στο δρόμο της ευημερίας και της ανάπτυξης

12:21 7/9/2019 - Πηγή: BankWars

«Είναι καιρός να αλλάξουμε σελίδα. Η Ελλάδα πρέπει τώρα να βαδίσει στο δρόμο της ευημερίας και της ανάπτυξης» τόνισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος,

στην καθιερωμένη, με αφορμή τη ΔΕΘ, Γενική Συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε, χθες το βράδυ, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

«Μετά από μια δύσκολη δεκαετία – μια δεκαετία που άφησε βαθιά σημάδια στη χώρα, στην αγορά, στην ελληνική κοινωνία – είναι καιρός να αλλάξουμε σελίδα. Η Ελλάδα πρέπει τώρα να βαδίσει στο δρόμο της ευημερίας και της ανάπτυξης. Πρέπει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, για να κλείσουν οι πληγές της κρίσης. Για να μπορέσει να ορθοποδήσει η πραγματική οικονομία και τα εισοδήματα των πολιτών» είπε ο κ. Μίχαλος και πρόσθεσε

«Για να μπορέσει να βγει από την κρίση, η Ελλάδα χρειάζεται να κάνει ένα μεγάλο άλμα μπροστά. Χρειάζεται υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, για τα επόμενα χρόνια. Το γεγονός ότι οι πρόσφατες εκλογές ανάδειξαν αυτοδύναμη κυβέρνηση – για την ακρίβεια, την πρώτη αυτοδύναμη κυβέρνηση, μετά το 2009 – ευνοεί σαφώς αυτή την προσπάθεια. Γιατί δημιουργεί συνθήκες πολιτικής σταθερότητας και διευκολύνει την προώθηση φιλικών προς την ανάπτυξη μεταρρυθμίσεων. Κι αυτό φαίνεται να αναγνωρίζεται ήδη από τις αγορές, όπως επιβεβαιώνεται από τη ραγδαία αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου».

«Η μεγάλη πρόκληση για τη νέα κυβέρνηση είναι να αξιοποιήσει σωστά αυτή την ευκαιρία. Ασκώντας μια αποτελεσματική και αξιόπιστη οικονομική πολιτική, επιταχύνοντας τις μεταρρυθμίσεις, αναβαθμίζοντας το επενδυτικό και επιχειρηματικό περιβάλλον» συνέχισε ο κ. Μίχαλος και πρόσθεσε : «Μέχρι στιγμής, έχουμε δει θετικά δείγματα γραφής. Η κυβέρνηση έχει δώσει, πράγματι, το στίγμα μιας πολιτικής φιλικής προς την επιχειρηματικότητα, τις επενδύσεις και την ανάπτυξη».

Ο κ. Μίχαλος διαβεβαίωσε ότι τα Επιμελητήρια, ως θεσμικός εκφραστής των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας, «θα συνεχίσουν να συμμετέχουν υπεύθυνα και εποικοδομητικά στο δημόσιο διάλογο και να στηρίζουν κάθε πρωτοβουλία, κάθε μεταρρύθμιση που βοηθά την πατρίδα μας να κάνει το μεγάλο άλμα μπροστά».

Από πλευράς πολιτικού κόσμου παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων και χαιρέτισαν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννης Βρούτσης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Δημήτρης Οικονόμου, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου του υπ. Ανάπτυξης Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο περιφερειάρχης Νότιου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, καθώς και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς και άλλοι εκπρόσωποι φορέων.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε η διοικητική Επιτροπή της ΚΕΕ, αποτελούμενη από τους κ.κ. Α΄ Αντιπρόεδρο Ιωάννη Μασούτη, Β΄ Αντιπρόεδρο Παύλο Ραβάνη, Γ΄ Αντιπρόεδρο Ιορδάνη Τσώτσο , Δ΄ Αντιπρόεδρο Ηλία Χατζηχριστοδούλου, Ε’ Αντιπρόεδρο Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου, Γενικό Γραμματέα Παναγιώτη Αγνιάδη, Οικονομικό Επόπτη Δαμούλο Φώτη, Υπεύθυνο Έρευνας και Ανάπτυξης Ιωάννη Βουτσινά, Υπεύθυνο ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων Εμμανουήλ Αλιφιεράκη και τον Υπεύθυνο Εξωστρέφειας και Διεθνών Σχέσεων Στέφανο Γεωργιάδη, καθώς και η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα