La Repubblica: Η ΕΚΤ κερδίζει από τα ελληνικά ομόλογα, αλλά στην Αθήνα καταλήγουν ψίχουλα

“Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κερδίζει 7,8 δισ. ευρώ από τα ελληνικά ομόλογα, αλλά στην Αθήνα καταλήγουν μόνο ψίχουλα”, γράφει η ιταλική εφημερίδα “La Repubblica”, με την ταυτόχρονη επισήμανση, “η ΕΚΤ πρέπει να αναδιανείμει τα κέρδη της στα μέλη της, στις διάφορες κεντρικές τράπεζες”, αναφέρει η εφημερίδα της Ρώμης, αλλά προσθέτει πως “τα εμβάσματα στην Ελλάδα

έχουν σταματήσει, προσωρινά, από το 2014, όταν η οικονομική κατάσταση επιδεινώθηκε εντυπωσιακά, υποχρεώνοντας τους δανειστές στην υπογραφή τρίτου Μνημονίου, με συνολική παροχή δανείων ύψους 330 δισεκατομμυρίων ευρώ στη χώρα”.

“Η δημοσιοποίηση των κερδών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από τα ελληνικά ομόλογα, πρόκειται οπωσδήποτε να προκαλέσει νέα πολιτική αντιπαράθεση σχετικά με την συνολική διαχείριση της κρίσης”, εκτιμά η “La Repubblica”. Kαι καταλήγει υπενθυμίζοντας ότι “οι πιστωτές αναφέρθηκαν πρόσφατα στη δυνατότητα να καταβάλουν μεγάλο μέρος των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, εφόσον υπάρξει θετική κατάληξη της ανάλυσης σε ό,τι αφορά την χρηματοοικονομική σταθερότητα της Αθήνας”.

Keywords
Τυχαία Θέματα