ILO – ΠΡΟΣΟΧΗ: “Έρχονται κοινωνικές αναταραχές σε Ελλάδα, Κύπρο, Πορτογαλία, Ιταλία”

09:37 8/4/2013 - Πηγή: BankWars

Τις έντονες ανησυχίες του για κοινωνικές αναταραχές σε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία υφίστανται τις συνέπειες της πολιτικής λιτότητας λόγω της οικονομικής κρίσης εκφράζει ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας (ILO) των Ηνωμένων Εθνών.

Σε σχετική ανάλυση, η οποία σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel πρόκειται να παρουσιαστεί σήμερα στο Όσλο της Νορβηγίας, αναφέρεται ότι «το ρίσκο μιας κοινωνικής αναταραχής είναι κατά 12% υψηλότερος από ότι ήταν πριν από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης». «Ειδικά

σε κράτη, όπως η Κύπρος, η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιταλία το ρίσκο έχει αυξηθεί σημαντικά τη στιγμή που σε χώρες όπως η Γερμανία, η Φινλανδία και το Βέλγιο το ρίσκο έχει μειωθεί» επισημαίνει η σχετική έκθεση, στην οποία υπογραμμίζεται πως μόλις σε 5 από τα 27 κράτη-μέλη της Ε.Ε. ο δείκτης της απασχόλησης παραμένει στα ίδια επίπεδα με αυτά πριν ξεσπάσει η κρίση.

Ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας επισημαίνει πως τα μέτρα λιτότητας είναι ο κύριος παράγοντας για την αύξηση της ανεργίας στην Ε.Ε., η οποία επηρεάζει σήμερα περίπου 26 εκατομμύρια ανθρώπους.
Keywords
Τυχαία Θέματα