Folli Follie -Ένωση Επενδυτών: Θα ζητήσει κάποιος συγγνώμη; Τέλος τα συμβόλαια NIKE

Στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Folli Follie, η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών, προτίθεται να υποβάλλει σειρά ερωτημάτων. Στο μεταξύ, η Folli Follie, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι σταδιακά από τον Μάιο του 2019 μέχρι τον χειμώνα του 2022, οπότε και λήγει η τελευταία χρονικά σύμβαση του Ομίλου με την NIKE τα σχετικά συμβόλαια εισαγωγής και διανομής των επώνυμων

ειδών ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ της εταιρείας NΙΚΕ και των θυγατρικών της, δεν θα ανανεωθούν.

Η ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ

“Ερώτημα 1ον : Πότε θα τεθεί προς έγκριση από την Γενική Συνέλευση των μετόχων, που είναι το ανώτατο αποφασιστικό όργανο κάθε ΑΕ, το φημολογούμενο σχέδιο εξυγίανσης ;

Ερώτημα 2ον: Θα προβλέπεται σε αυτό το σχέδιο η έγκριση της με κάθε νομικό μέσο διεκδίκησης της επιστροφής των ποσών που , όπως πιθανολογείται από το πόρισμα Δραγάτση, έχουν υπεξαιρεθεί από την επιχείρηση , από οποιονδήποτε και σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη και αν έχουν αυτά καταλήξει ;

Με βάση την πιο απλή λογική, ο δανεισμός ύψους 474,2 εκατ ευρώ τον οποίο έχει αναλάβει η FF από το 2015 (αναλυτικά 249,5 εκατ € + 132 εκατ € (CHF) των 2 ομολογιακών + 51 εκατ € για τα δάνεια Schuldschein + 41,7 εκατ € ο τραπεζικός δανεισμός ). Δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτό ότι εξαϋλώθηκε μέσα σε μόλις 3 έτη, παρά μόνο αν έχει ενδεχομένως συντελεστεί το αδίκημα της υπεξαίρεσης.

Όπως φάνηκε από τα πραγματικά στοιχεία της επιχείρησης ,που τώρα δημοσιεύτηκαν , η οποία μέχρι πρόσφατα απολάμβανε τεράστιας φήμης και δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα εξεύρεσης αγοραστών για τα προϊόντα της , έστω και αν δεν προέκυπταν κέρδη τελικά , η όποια τυχόν ζημιά ανερχόταν σε ποσά έως των -40 εκατ ευρώ/έτος κατά μέγιστο.

Μετά από απλές πράξεις συνεπώς , απομένει ένα τεράστιο ποσό της τάξης των 400 εκατ ευρώ του δανεισμού που θα πρέπει να αναζητηθεί σε οποιοδήποτε σημείο της οικούμενης και αν έχει ενδεχομένως αποκρυφτεί , και να ανακτηθεί προς όφελος τόσο των ομολογιούχων όσο και των μετόχων , που τελευταία , χωρίς ντροπή , τους ανακοινώνεται ότι θα πρέπει να αρκεστούν μόνο με μερικά λεπτά του ευρώ ανά μετοχή.

Ήδη από το προκαταρκτικό πόρισμα της A&M αλλά και αυτό της επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ) έχει αρχίσει να ξετυλίγεται το νήμα της “περίεργης” κατάληξης κάποιων κονδυλίων, όπως του δανείου 122 εκατ. ευρώ προς την άγνωστων στοιχείων Landocean Industrial Limited και οι προκαταβολές 250 εκατ. προς την εταιρεία “σφραγίδα” (σύμφωνα με το πόρισμα ΕΛΤΕ ) Τhana Prasertsian.

Είναι επίκαιρο εξάλλου το γεγονός ότι, το γνωστό πλέον fund QCM, στην πρόσφατη νέα αποκάλυψη του για την εταιρεία Aphria Inc , επεσήμανε ότι η νόμιμη δραστηριότητα ήταν απλώς κάλυμμα για την αφαίμαξη της επιχείρησης και την υπεξαίρεση τεράστιων ποσών από insiders που κατάκλεψαν τους μετόχους. Θυμίζουμε επίσης , ότι ακόμα και στο σκάνδαλο υπεξαίρεσης Madoff , έχει ανακτηθεί άνω του 70% των κεφαλαίων για τα θύματα του σκανδάλου Madoff Victims Near Full Recovery of Principal With Payout

Ερώτημα 3ον: Το οριστικό πόρισμα της ALVAREZ & MARSAL, με τον εγκληματολογικό έλεγχο , πότε αναμένεται να παραδοθεί;

Ερώτημα 4ον: Τελικά πότε θα αποφασίσει η εταιρεία να πει όλη την αλήθεια στο επενδυτικό κοινό;

Στην πρόσφατη ανακοίνωση της FF στις 18/12/18 για την “χρηματοοικονομική αναδιάρθρωση” , με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι οι περίφημες μετοχές DUFRY AG , που μέχρι πρόσφατα στις οικονομικές καταστάσεις θεωρούνταν στιβαρό περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας , τελικά όχι μόνο δεν μπορούν να αξιοποιηθούν αλλά αντίθετα .., ” Υφίσταται ευρύ φάσμα ως προς την αξία, ” που μπορεί να καταλήξει και σε … ” πιθανή καταβολή υπολείπουσας αξίας αδυναμία αποπληρωμής από τον Όμιλο στην Dufry AG ” !! (σελ 6/11 της ανακοίνωσης) Ενώ λοιπόν το κυρίαρχο αφήγημα ήταν ότι τα “σάπια μήλα” ήταν περιορισμένα μόνο στην θυγατρική στην Ασία, τελικά προκύπτει ότι και η εδώ εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει ακόμα όλη την αλήθεια σχετικά με την συναλλαγή με την DUFRY του 2013 .

Ερώτημα 5ον: Θα ειπωθεί επιτέλους από κάποιον υπεύθυνο μια “συγγνώμη” προς τους μετόχους;”

ΔΕΝ ΑΝΑΝΕΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΜΕ ΤΗ NIKE

Η Folli Follie, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι σταδιακά από τον Μάιο του 2019 μέχρι τον χειμώνα του 2022, οπότε και λήγει η τελευταία χρονικά σύμβαση του Ομίλου με την NIKE τα σχετικά συμβόλαια εισαγωγής και διανομής των επώνυμων ειδών ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ της εταιρείας NΙΚΕ και των θυγατρικών της, δεν θα ανανεωθούν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της FF Group έχει ως εξής:

Η εταιρεία με την επωνυμία “Folli Follie Ανώνυμη Εμπορική Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρεία”, και τον διακριτικό τίτλο “FF GROUP” (εφεξής η “Εταιρεία”), σε συνέχεια δημοσιευμάτων που αναφέρονται σε πιθανές εξελίξεις που σχετίζονται με τη συνεργασία που η ίδια διατηρεί με την NIKE, επιθυμεί να διευκρινίσει τα εξής:

Η Εταιρεία διατηρεί μακροχρόνια συνεργασία με την NIKE, από το 2007, μέσω ενός διευρυμένου δικτύου, χονδρικής και λιανικής, που αριθμεί συνολικά 19 καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο, καθώς και 29 σε Βουλγαρία και Ρουμανία. Στις 18 Δεκεμβρίου 2018, η Εταιρεία ενημερώθηκε επίσημα από την NIKE, μέσω γραπτής επιστολής, για την διατήρηση όλων των υφιστάμενων συμβολαίων σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Ρουμανία, μέχρι τον συμβατικό χρόνο λήξης τους.

Ως εκ τούτου, διευκρινίζεται ότι, σταδιακά από τον Μάιο του 2019 μέχρι τον χειμώνα του 2022, οπότε και λήγει η τελευταία χρονικά σύμβαση του Ομίλου με την NIKE, τα σχετικά συμβόλαια εισαγωγής και διανομής των επώνυμων ειδών ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ της εταιρείας NΙΚΕ και των θυγατρικών της, δεν θα ανανεωθούν.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι παρά τη λήξη τον Μάιο του 2019 του συμβολαίου, που αφορά στη διανομή στην Ελλάδα των προϊόντων Nike προς τους καταστηματάρχες με χαμηλή κατανάλωση, η Εταιρεία θα διατηρήσει την απρόσκοπτη εισαγωγή και διανομή των προϊόντων NIKE καθ’ όλη την διάρκεια του 2019, ενώ η διάθεση των προϊόντων NIKE από τα εν λειτουργία σήμερα καταστήματα της Εταιρείας θα συνεχιστεί κανονικά για το διάστημα 2020 – 2022 κατά περίπτωση.

Η παρούσα ανακοίνωση δημοσιεύεται σύμφωνα με τον Κανονισμό για την Κατάχρηση της Αγοράς (EΕ) 596/2014 (MAR) και τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Περιέχει πληροφόρηση που εμπίπτει στην έννοια της προνομιακής πληροφορίας για τους σκοπούς του άρθρου 7 του MAR. Για τους σκοπούς του MAR και του άρθρου 2 του Εκτελεστικού Κανονισμού (ΕΕ) 2016/1055 της Επιτροπής, το υπεύθυνο πρόσωπο για την δημοσίευση της παρούσας ανακοίνωσης για λογαριασμό της Εταιρείας είναι η κ. Μανταλένα Κασιδιαροπούλου, του Τμήματος Επενδυτικών Σχέσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα