Alpha Trust Ανδρομέδα: Ζημιές έναντι κερδών στο α΄εξάμηνο

Ζημιές έναντι κερδών εμφάνισε η Alpha Trust Ανδρομέδα, για το πρώτο εξάμηνο του 2013, με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με κέρδη ξεκίνησαν το δεύτερο τρίμηνο ελληνικές μετοχές και ομόλογα, εν μέσω αισιοδοξίας για τις προοπτικές της χώρας που προέρχονταν από την παρατηρούμενη βελτίωση ορισμένων βασικών δημοσιονομικών μεγεθών και την προσδοκία τόνωσης της οικονομίας με την ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών σε

ένα διεθνές περιβάλλον ποσοτικής χαλάρωσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η εικόνα άλλαξε από τα μέσα Μαΐου με την αντιστροφή της ρητορικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, ενώ αρνητικά στην επενδυτική προοπτική της χώρας φαίνεται να συνέδραμε η παρατηρούμενη δυστοκία στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, αλλά και ο κυβερνητικός επανασυσχετισμός, που ακολούθησε τις εξελίξεις στην κρατική τηλεόραση».

Οι δύο εταιρείες του κλάδου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών, έκλεισαν, το δεύτερο τρίμηνο του 2013, με μέση σταθμισμένη απόδοση από την αρχή του έτους -0,65%, έναντι αποδόσεων -8,47%, που παρουσίασε κατά το ίδιο διάστημα ο FTSE/Χ.Α. LargeCap και -6,65% ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χ.Α.

Η Ανδρομέδα έκλεισε με απόδοση -0,62%.

Στο πρώτο εξάμηνο του 2013, η Ανδρομέδα σημείωσε ζημιές μετά από φόρους, ύψους 0,017 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών μετά από φόρους, ύψους 1,00 εκατ. ευρώ, την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Τα ακαθάριστα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν συνολικά σε 0,29 εκατ. ευρώ περίπου και προέρχονται από κέρδη από αποτίμηση χρεογράφων σε εύλογες αξίες με βάση τα ΔΠΧΠ.

Το ενεργητικό της εταιρείας, στο τέλος του εξαμήνου, ανήλθε στα 9,98 εκατ.

ευρώ, ενώ το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας σε τρέχουσες τιμές ήταν επενδεδυμένο στο σύνολό του στην Ελλάδα κατά περίπου 73,45% σε μετοχές, 4,53% σε ομόλογα και κατά 22,02% σε διαθέσιμα.

Η εσωτερική αξία της μετοχής της εταιρείας, στο τέλος του εξαμήνου, ανήλθε σε 23,87 ευρώ και η χρηματιστηριακή τιμή της σε 21,00 ευρώ. Διαπραγματευόταν, δηλαδή, σε discount 12,02%.

Οι δέκα μεγαλύτερες μετοχικές συμμετοχές της εταιρείας, κατά τη λήξη του πρώτου εξαμήνου, ήταν στις εταιρείες, Inform Π. Λύκος, ΤΙΤΑΝ, ΟΤΕ, Πλαστικά Θράκης, Quest Συμμετοχών, Πλαίσιο Computers, Frigoglass, Jumbo, ΟΛΠ και Fourlis Συμμετοχών.

Keywords
Τυχαία Θέματα